Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλείνει από τα μεσάνυχτα ο εναέριος χώρος της Ρωσίας


Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να αναστείλει όλες τις διεθνείς τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από και προς τη Ρωσία από τα μεσάνυκτα, στο πλαίσιο των μέτρων με στόχο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός διασποράς του νέου κορωναϊού.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν πτήσεις μόνο για τον επαναπατρισμό των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό ή έπειτα από ειδική άδεια.


Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η Ρωσία έχει 658 κρούσματα κορωναϊού σε 55 περιοχές από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία.

Ο Πούτιν ζητά από τους Ρώσους να μείνουν στα σπίτια τους

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της πανεθνικής ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές και ζήτησε από τους Ρώσους να μείνουν στα σπίτια τους, κηρύσσοντας μια εβδομάδα πληρωμένης άδειας από τις εργασίες τους, με στόχο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Βλέπουμε πως η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή» είπε ο Πούτιν.

«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία (που είχε προγραματιστεί για τις 22 Απριλίου) σε μεταγενέστερη ημερομηνία» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός σπάνιου τηλεοπτικού διαγγέλματος, επισημαίνοντας στους Ρώσους ότι μπροστάο στη νόσο Covid-19 «το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας».

Η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει, κυρίως, να επιτρέψει στον πρόεδρο Πούτιν να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024 παρατείνοντας την εξουσία του.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι Ρώσοι δεν θα εργαστούν την επόμενη εβδομάδα, έως την 5η Απριλίου, χωρίς να χάσουν τις μισθολογικές απολαβές τους, προκειμένου να «επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου».

Εντούτοις, δεν κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εμπορικά καταστήματα και οι απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά.

«Όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει όλον τον κόσμο, αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες μπορεί να είναι το προσεχές μέλλον μας» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης σε πρόσωπα και επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι «η ρωσική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις εξαιτίας των συνεπειών της επιδημίας».

Μεταξύ άλλων, έδωσε εντολή για την αυτόματη ανανέωση όλων των κοινωνικών επιδομάτων για ένα διάστημα 6 μηνών, τη διακοπή των πληρωμών δανείων των πολιτών και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

«Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν, θα λειτουργήσουν, θα έχουν αποτέλεσμα, εάν εμείς σταθούμε ενωμένοι και αντιληφθούμε την υπάρχουσα κατάσταση» υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης, απευθύνοντας έκκληση για «αλληλεγγύη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]