Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: «Η Ελλάδα τελικός προορισμός μεταναστών»


Στους φόβους μπροστά σε μια νέα προσφυγική κρίση στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τονίζοντας πως σε αντίθεση με το 2015, όταν για τους πρόσφυγες η Ελλάδα ήταν απλά χώρα διέλευσης, τώρα η Ελλάδα είναι πλέον τελικός προορισμός. \

Συγκεκριμένα, η οικονομική εφημερίδα σημειώνει πως «η πίεση αυξάνεται. Οι μάχες γύρω από την Ιντλίμπ στη Συρία αναγκάζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Από εκεί οι προσφυγικές ροές ενδέχεται να φθάσουν τους επόμενες μήνες στην Ελλάδα».

Στο ρεπορτάζ της από τη Λέσβο η Handelsblatt επισημαίνει πως ακόμα οι αριθμοί των προσφύγων βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από το απόγειο της προσφυγικής κρίσης το 2015, «όταν καθημερινά έφθαναν στις ελληνικές ακτές 10.000 άνθρωποι».

«Πρόσφατα», υπενθυμίζει το δημοσίευμα, «ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ προειδοποιούσε ότι θα "βιώσουμε ένα δεύτερο 2015". Αν πραγματοποιηθεί η πρόγνωση του γερμανού υπουργού, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο», αναφέρεται.


«Διότι σε αντίθεση με το 2015, όταν για τους πρόσφυγες η Ελλάδα ήταν απλά χώρα διέλευσης, τώρα η Ελλάδα είναι πλέον τελικός προορισμός», όπως εξηγεί η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα καταλήγει πως παρά τις αντιστάσεις πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστών κέντρων στα ελληνικά νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος αισιοδοξεί ότι τα κτήρια θα τελειώσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Έως τότε η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυμφορήσει τους προσφυγικούς καταυλισμούς μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα. 1.967 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τα ελληνικά νησιά από τις αρχές του μήνα. Το ίδιο διάστημα ωστόσο οι νεοαφιχθέντες από τη Τουρκία έφθασαν τους 1.515.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]