Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: “Η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω στην Ιντλίμπ…”


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο χρόνος που έδωσε η Άγκυρα στη Δαμασκό για να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ της Συρίας πλησιάζει στο τέλος της, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην επαρχία. Αντίθετα ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας θα σπρώξουν τον συριακό στρατό εκτός της περιμέτρου αυτών των παρατηρητηρίων έως το τέλος Φεβρουαρίου.

«Θα θέλαμε να θυμίσουμε σε εκείνους που προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία με το να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα σε αυτήν, ότι δεν είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτή την περιοχή, αλλά τα αφεντικά» ανέφερε. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει «ενεργή εμπλοκή» ως μέσο για να επιτύχει τους στόχους της χώρας του στην Ιντλίμπ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να προσπαθήσει να πείσει τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ.


Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει τις συνθήκες που απαιτούνται για την ασφαλή επιστροφή των Σύριων στα σπίτια τους στην επαρχία. Στο μεταξύ, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως ελπίζει οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία να οδηγήσουν σε μια διαρκή εκεχειρία στην Ιντλίμπ της Συρίας. «Η διαρκής παύση των επιθέσεων στην Ιντλίμπ είναι αυτό που περιμένουμε από τις συνομιλίες με τη ρωσική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]