Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα απειλείται από την Τουρκία, αλλά...


Τα ΜΑΤ δέρνουν τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας…

Είναι, χωρίς αμφιβολία, θλιβερά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα ακριτικά νησιά μας, όταν οι κάτοικοί τους, που πρωτοστάτησαν στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ.

Από τη μία είναι οι κάτοικοι, που δοξάστηκαν πριν μερικά χρόνια, και τώρα κατηγορούνται για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στις μάζες των άμοιρων ανθρώπων που μας στέλνει πεσκέσι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας και από την άλλη η κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβάλει την τάξη για να δαμάσει τη μάστιγα που ενέσκηψε στην Ελλάδα όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να …«τιμωρήσει» τους αναίσθητους πραγματικά Ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι οχυρώθηκαν πίσω από έωλες αποφάσεις, που επιβλήθηκαν στην προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πότε θα καταλάβουμε ότι το λεγόμενο «μεταναστευτικό» -«προσφυγικό» πρόβλημα αποτελεί εθνική απειλή για τη χώρα; Πότε θα καταλάβουμε ότι είναι εθνικό θέμα καθώς η Τουρκία στοχεύει την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της Ελλάδας. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Προσπαθώντας να καταλάβω τα επιχειρήματα όλων των πλευρών, διαπίστωσα ότι ουδείς ασχολείται πραγματικά με το πρόβλημα. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ούτε ως θέμα αποκλειστικά του νόμου και της τάξης. Αλλά και ούτε ως ένα ζήτημα που αποδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας, όπως κατηγόρησαν τους κατοίκους που διαμαρτύρονται μερικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού, και οι «ψεκασμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν διαθέτει παράλογους μόνο η εθνικιστική Δεξιά, αλλά και η νεοφιλελεύθερη Αριστερά, που βρήκε καταφύγιο σε ένα κομμάτι της, που αποτελεί την ισχνή μειοψηφία. Σίγουρα η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος.


Επαναλαμβάνω ότι οι άνθρωποι που κατηγορούνται σήμερα ως «εθνικιστές» και «ρατσιστές» είναι αυτοί που έσωσαν εκατοντάδες συνανθρώπους μας από βέβαιο θάνατο. Πρόσφεραν ότι χρειάζεται ένα άτομο που βρίσκεται σε απόγνωση, έδωσαν ακόμα και τα σπίτια τους και τα ρούχα τους, έδωσαν μάχες με τα μανιασμένα κύματα για να σωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μέχρι να βρουν το δρόμο τους. Δυστυχώς στην πλάτη αυτών των ανθρώπων παίχθηκαν βρώμικα παιγνίδια από μη κυβερνητικές οργανώσει (ΜΚΟ-NGO). Όχι όλες, αλλά αρκετές κερδοσκόπησαν και μέχρι σήμερα συνεχίζουν ανενόχλητες να κερδοσκοπούν εις βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Οπωσδήποτε, το κράτος πρέπει να αρχίσει από κάπου να επιβάλλει το νόμο και την τάξη. Αλλά ο πρώτος στόχος δεν έπρεπε να είναι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας, αλλά οι διακινητές και οι λαθρέμποροι ψυχών. Στο θέμα αυτό απέτυχε οικτρά. Το ελληνικό κράτος πρέπει να τους συλλαμβάνει και να τους τιμωρεί. Είναι παράνομοι διακινητές ανθρώπινων ψυχών. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική. Εάν τιμωρηθούν μερικοί, θα πάρουν το μήνυμα και τα υπόλοιπα τσιράκια του Ταγίπ Ερντογάν που συμμετέχουν στην αγοραπωλησία ανθρώπων.

Η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το θέμα με νηφαλιότητα και να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κάνουν ένα βήμα πίσω. Οι επιθέσεις εναντίον των διαμαρτυρομένων κατοίκων των ακριτικών νησιών μας είναι αδικαιολόγητη. Και το μήνυμα που δίνεται στην κατοχική Τουρκία, είναι ότι είμαστε έτοιμοι για συνθηκολόγηση, άρα και ήττα. Δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Η Ελλάδα δέχεται επίθεση από την Τουρκία και πρέπει τουλάχιστον να αμυνθεί.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Η κυβέρνηση τους γνωρίζει και πρέπει να τους χρησιμοποιήσει. Όταν ο Ερντογάν βλέπει τα ΜΑΤ να επιτίθενται εναντίον των κατοίκων των νησιών μας τρίβει τα χέρια του. Ενώ έπρεπε να λάβει ένα διαφορετικό μήνυμα: ότι τα ψέματα τελείωσαν και η κυβέρνηση θα προστατεύσει τη χώρα από την εθνική απειλή που αντιπροσωπεύουν οι ισλαμιστές της Τουρκίας…

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]