Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άτακτη υποχώρηση των Τούρκων από την Ιντλίμπ


Αποτυχημένη προσπάθεια νέας εισβολής μετά την επίθεση του συριακού στρατού και των Ρώσων

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκαν χθες οι Τούρκοι στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου το τελευταίο διάστημα επιχειρούν -προκλητικά- να εμφανίζονται ως οι ρυθμιστές των εξελίξεων, ρίχνοντας διαρκώς λάδι στη φωτιά της έντασης στη χώρα που συνεχίζει να σπαράσσεται από τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τη Δευτέρα το κομβόι των 65 τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων, που κινούνταν στην Ιντλίμπ με σκοπό να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας για τους περίπου 600.000 άμαχους οι οποίοι βρίσκονται στα συροτουρκικά σύνορα, υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή!

Τραυματίες

Ο λόγος; Οπως μετέδωσε το Reuters, που επικαλούνταν πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο, τα τουρκικά τεθωρακισμένα δέχθηκαν επίθεση από τον συριακό στρατό, που είχε βέβαια και τη συνδρομή των ρωσικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν Τούρκοι στρατιώτες. Την ίδια ώρα τουλάχιστον 13 στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά παρατηρητηρίου που ελέγχει η Αγκυρα στη συριακή επαρχία, όπως επιβεβαίωνε στρατιωτική πηγή της Τουρκίας, την οποία επικαλούνταν χθες το RIA Novosti.


Η νέα κίνηση των Τούρκων, εντούτοις, για την οποία απολύτως σωστά αναλυτές σημείωναν ότι έμοιαζε περισσότερο με έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης παρά με ειρηνευτική πρωτοβουλία «για το καλό των αμάχων», και κυρίως το αποτέλεσμά της φέρνουν ξανά τον «σουλτάνο» σε δυσχερή θέση - να μετρά, δηλαδή, περισσότερα φέρετρα στρατιωτών του στο μέτωπο της βορειοδυτικής Συρίας. Ο ίδιος, άλλωστε, εκτοξεύοντας απειλές προς πάσα κατεύθυνση τις προηγούμενες ημέρες, είχε προαναγγείλει την επιχείρηση. Ωστόσο, όπως προκύπτει, δεν υπολόγισε ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ απολαμβάνει τα οφέλη της υποστήριξης της Μόσχας.

Ψύχραιμοι, πάντως, οι Ρώσοι, και χθες τόνιζαν ότι η Μόσχα και η Αγκυρα ετοιμάζονται για μια νέα σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με την κατάσταση στην Ιντλίμπ. «Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια νέα σειρά διαβουλεύσεων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια συμφωνία για το πώς θα πετύχουμε να υπάρξει πραγματικά μια ζώνη αποκλιμάκωσης και να μην επιχειρούν εκεί οι τρομοκράτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]