Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα τους νικήσουμε όλους


"Θα νικήσουμε και στη Συρία και στη Λιβύη και στην ανατολική Μεσόγειο"
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος

Τη στήριξη του λαού του ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στους αγώνες που δίνει στα τρία μέτωπα που έχει ανοίξει εκτός συνόρων, κατηγορώντας τόσο τη Ρωσία, όσο και την εσωτερική αντιπολίτευση για την εναντίωσή τους στις «εκστρατείες» του στη Συρία, τη Λιβύη και την ανατ. Μεσόγειο.

«Ζητώ από το έθνος μου να ασχοληθούν με το θέμα της Συρίας, της Λιβύης και της ανατολικής Μεσογείου. Δεν αναζητούμε περιπέτειες πέρα των συνόρων μας. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων μας και για τη διασφάλιση της ηρεμίας στις πόλεις και τα σπίτια μας. Πρώτα ο Αλλάχ, θα νικήσουμε σε όλα τα μέτωπα», διατράνωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Όσοι μιλούν για τη Λιβύη δεν έχουν ούτε μια σταγόνα δίκιο. Λένε "τι δουλειά έχουμε στη Λιβύη". Ο ιδρυτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι ο Μουσταφά Κεμάλ. Εσύ (Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) φαίνεται δεν γνωρίζεις τίποτα από τη ζωή του Μουσταφά Κεμάλ. Τί δουλειά είχε εκείνος στην Τρίπολη; Γιατί πήγε εκεί; Έχουμε γράψει ιστορία εμείς εκεί!», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κριτική που ασκεί στην εξωτερική του πολιτική.


Η Τουρκία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες

«Η Τουρκία από εδώ και στο εξής δεν θα δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ένα εκατομμύριο τουλάχιστον πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τη χώρα μας από το Ιντλίμπ. Δοκιμάζουμε όλους τους τρόπους, ακόμη και μίας πιο ενεργούς επέμβασης στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να εμποδίσουμε τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στο Ιντλίμπ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Ρωσία δεν καταλαβαίνει – Η διορία για τον Άσαντ λήγει

«Βούλησή μας είναι το καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις και να αποσυρθεί στα σύνορα που προβλέπει η συμφωνία του Σότσι. Η Ρωσία δεν αποδέχεται τις ανθρώπινες ευαισθησίες. Λήγει η διορία που δώσαμε για την πολιορκία των παρατηρητηρίων μας. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχεδιάζουμε να απελευθερώσουμε τα παρατηρητήριά μας από την πολιορκία που υφίστανται μέχρι τέλος του μήνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω στο Ιντλίμπ, θα βγάλουμε έξω το καθεστώς στα σύνορα που έχουμε ορίσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο (του Ιντλίμπ). Μακάρι να το τακτοποιήσουμε κι αυτό σύντομα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Κεμάλ κάνει τον έξυπνο

«Συνείδηση υπάρχει στους ανθρώπους, έτσι δεν είναι; Όποιος παίρνει το μέρος του καθεστώτος, λέγοντας ότι ‘ο άνθρωπος υπερασπίζεται τα εδάφη του’ στο Ιντλίμπ, όποιος δείχνει ασέβεια στους νεκρούς ήρωές μας, δεν είναι τέκνο αυτού του έθνους. Η συνείδηση είναι μία από τις σημαντικές αισθήσεις του ανθρώπου. Δεν βλέπετε στην τηλεόραση αυτά τα αγγελούδια στο Ιντλίμπ; To "αχ" αυτών των παιδιών φτάνει μέχρι εσένα, για… Αυτές οι μανάδες, οι πατεράδες δεν βρίσκουν ούτε μια σκηνή μέσα στις λάσπες να βάλουν το κεφάλι τους. Θα τους αφήσουμε στο έλεος του Άσαντ;», ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, απάντησε και πάλι στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «"Πήγαινε να μιλήσεις με τον Άσαντ", λέει (σ.σ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Όταν εσύ δεν είχες δει ποτέ σου τον Άσαντ, εγώ συνομιλούσα μαζί του. Ό,τι και να του προτείναμε, αυτός δεν είναι άνθρωπος. Ακόμη και στα αδέλφια μου, τους αυθεντικούς Κούρδους, ούτε διαβατήριο δεν δίνει. Εγώ του το είπα γιατί δεν δίνεις στους πολίτες σου, αλλά δεν έδινε. Ο κ. Κεμάλ κάνει τον έξυπνο. Είσαι άσχετος από πολιτική, για! Νομίζεις δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά οι Κούρδοι συμπολίτες μου; Αλλά δυστυχώς το μίσος κατά του Ερντογάν έχει φτάσει στα ύψη. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Το άτομο που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει συνάντηση με τον Άσαντ. Δες τον εσύ και φτάνει. Αλλά όχι για λογαριασμό μας, για δικό του λογαριασμό», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μαρίχα Ζαχαράκη
ΈθνοςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]