Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αθήνα επιδιώκει την μη πρωτοκόλληση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης από τη γραμματεία του ΟΗΕ


Η Ελληνική διπλωματία, μετά τη γνωστοποίηση ότι επίκειται η ανάρτηση των συντεταγμένων που συνοδεύουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο από τη Διεύθυνση Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην μη πρωτοκόλληση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης από τη γραμματεία του ΟΗΕ.

Έτσι, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να μην προχωρήσει η πρωτοκόλληση της συμφωνίας από τα Ηνωμένα Έθνη, προβάλλοντας στον Διεθνή Οργανισμό το νομικό επιχείρημα ότι το μνημόνιο είναι παράνομο όχι μόνο γιατί παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπρόσωπων της Λιβύης.


«Η μη πρωτοκόλληση του Μνημονίου είναι σημαντικότερη από την ανάρτηση των συντεταγμένων που απλώς αποτελεί μία τυπική διαδικασία την οποία απλά οφείλει να διεκπεραιώσει η αρμόδια διεύθυνση του ΟΗΕ», επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]