Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συζήτησαν τηλεφωνικά Πούτιν - Ερντογάν για Ιντλίμπ και Λιβύη


Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ

Η τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από το ζήτημα της Ιντλίμπ, όπως μεταδίδει το RIA NOVOSTI, επικαλούμενο τις ανακοινώσεις Άγκυρας και Κρεμλίνου.

''Ο Ερντογάν δήλωσε την ανάγκη να συγκρατηθούν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ και να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή. Ο πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η διευθέτηση του ζητήματος της Ιντλίμπ πρέπει να βασιστεί στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι'', αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης.

''Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της ζώνης αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες εξτρεμιστικών ομάδων. Ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για άνευ όρων σεβασμό των κυριαρχικών και εδαφικών δικαιωμάτων της Συρίας'', αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Το πρακτορείο μεταδίδει πως και οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να τηρηθούν όλες οι προηγούμενες συμφωνίες όσον αφορά τη Συρία.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Λιβύη και τόνισαν την ανάγκη της εφαρμογής των αποφάσεων του Διεθνούς Συνεδρίου του Βερολίνου.

''(Στην επικοινωνία των δύο προέδρων) συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη. Τονίστηκε η σημασία της εφαρμογής των αποφάσεων της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου στις 19 Ιανουαρίου'', αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]