Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι μάχες μεταξύ συριακών και τουρκικών δυνάμεων είναι "πόλεμος"


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε για πρώτη φορά ότι η σύγκρουση μεταξύ του συριακού στρατού και των στρατευμάτων αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, της Συρίας, έχει μετατραπεί σε "πόλεμο"!

"Αυτό που μπορώ να αποκαλέσω ως 'σφοδρό πόλεμο', συμβαίνει στην Ιντλίμπ αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 150 στρατιώτες του καθεστώτος έχουν εξουδετερωθεί. Δώδεκα τανκ, τρία τεθωρακισμένα οχήματα, 14 πολυβόλα τύπου howitzer και δύο φορτηγά έχουν καταστραφεί στην Ιντλίμπ", δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, σήμερα.



Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εάν η συριακή κυβέρνηση "δεν σταματήσει την καταπίεση των αμάχων στην Ιντλίμπ", η Τουρκία δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της για τη δημιουργία στέγης για Σύρους πρόσφυγες σε μια "ασφαλή ζώνη" 30-35 χιλιομέτρων στη Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήρθαν εν μέσω των σφοδρών μαχών στην Ιντλίμπ και τις κατηγορίες των Ρώσων για μεταφορά μεγάλης ποσότητας οπλισμού και εφοδίων από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία συζητά τη δυνατότητα διοργάνωσης συνόδου κορυφής για τη Συρία με τους προέδρους της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

"Συζητείται η πιθανότητα να διεξαχθεί μια σύνοδος κορυφής. Δεν υπάρχουν καθόλου αποφάσεις γι' αυτό ακόμα. (Αλλά) αν οι τέσσερις ηγέτες το κρίνουν απαραίτητο, δεν αποκλείουμε τη δυνατότητα μιας τέτοιας συνάντησης", δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]