Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι στρατηγικές μας επιλογές και η εθνική υποτέλεια


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Οι στρατηγικές επιλογές μιας χώρας καθορίζουν και το μέλλον της».
Από την εποχή της μεταπολίτευσης αλλά και πιο πριν κυριάρχησε στην χώρα μας το δόγμα, «Ανήκωμεν στην Δύση». Εξ’ αίτιας αυτού του δόγματος είχαμε αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις, (αρκεί μόνο να θυμηθούμε τα Ίμια), είδαμε αλλεπάλληλες προδοσίες από την πλευρά των «συμμάχων» μας που ποτέ δεν θέλησαν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια έναντι της τουρκικής επεκτατικής προκλητικότητας και, τέλος είδαμε μια προδοτική πολιτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα επί δεκαετίες, στηριζομένη σε αυτούς τους δυτικούς «συμμάχους», να φέρνει την πιο στυγνή κατοχή καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία και στέλνοντας χιλιάδες Έλληνες στην απελπισία και στην αυτοκτονία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι υποτιθέμενοι ηγέτες αυτής της χώρας, καθημερινά έδιναν…μάχη για να εκχωρηθούν στους Γερμανούς και στο αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ τα ενεργειακά μας κοιτάσματα που μπορεί να αποτελέσουν και το σημαντικότερο πεδίο ανάκαμψης μιας χώρας που οι ίδιοι την οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην οικονομική κατάρρευση και την μακροχρόνια χρεοκοπία.

Από την άλλη πλευρά οι σχέσεις μας με την Ρωσία και στην μετασοβιετική εποχή κυριαρχούνταν πάντα από αυτό το δόγμα του «Ανήκωμεν στην Δύση». Παρά του ότι η μονόπλευρη εξωτερική πολιτική συνέχισε να συσσωρεύει καταστροφικές μειοδοσίες, συνεχίζαμε την εχθρική στάση έναντι της ρωσικής πολιτικής ενώ θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την στρατηγική μας θέση στην σύγχρονη αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας.


Αν παρακολουθεί κανείς την τουρκική επικαιρότητα, (όπως ο υποφαινόμενος), θα διαπιστώσει το πόσο ανασχετικό παράγοντα στην προκλητικότητα των Τούρκων αποτελούσε συχνά η Ρωσία , (και να μην αναφέρουν κάποιοι καλοθελητές σαν αντίλογο την οικονομική συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας που είναι υπό κατάρρευση. Αυτή είναι συνεργασία λυκοφιλίας και οφείλεται ακριβώς στην δική μας προδοτική απουσία).

Η περίπτωση της Ουκρανίας, έδειξε πως η Ρωσία όχι μόνον δεν υποχωρεί άτακτα, όπως νόμισαν κάποιοι θερμόαιμοι στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο, αλλά αντίθετα γνωρίζει πως να αντιταχτεί στις δυτικές προκλήσεις. Το θράσος των Αμερικανών και Ευρωγερμανών να θελήσουν να κυκλώσουν της Ρωσία με το μεγάλο εγχείρημα στην Ουκρανία, έδειξε την παντελή τους έλλειψη διορατικότητας, αδυναμία κατανόησης της ρώσικης πραγματικότητας και κυρίως, το πόσο ηλίθια κινούν τα νήματα της παγκόσμιας πολιτικής τους.

Αλλά και η γερμανοευρωπαϊκή απληστία φαίνεται πως έχει αρχίσει να κλονίζεται καθώς οδήγησε την Ευρώπη σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Προώθησαν κατοχικά, ακόμα και νεοναζιστικά καθεστώτα θέλοντας να επιβάλουν την οικονομική λεηλασία των λαών για να τους υποτάξουν ολοκληρωτικά καταστρέφοντας έτσι τις οικονομίες τους

Όλα αυτά δείχνουν μια καινούργια και πιο ξεκάθαρη εικόνα για να κατανοήσουμε ότι έγινε και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, αποτελούσαν πάντα στρατηγικά «πιόνια» της παρτίδας σκάκι για το τεράστιο θέμα της Ευρασίας. Παράλληλα τα ενεργειακά κοιτάσματα του ελληνισμού ήταν το μεγάλο δέλεαρ για τη Νέα Τάξη να επιβάλει ολοκληρωτικά κατοχικά καθεστώτα σε όλο το ελληνισμό, με παράπλευρο στόχο να εξοντώσουν και το ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η προδοτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες που συμπεριφέρθηκε σαν εντεταλμένα όργανα της ανθελληνικής και αντιορθόδοξης Νέας Τάξης.

Το μεγάλο «παιχνίδι» όμως της Ευρασίας, ή καλύτερα η παρτίδα σκάκι, όπως την χαρακτήρισε ο «πολύς», Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, δεν τέλειωσε και ίσως τώρα αρχίζει πραγματικά. Σε εμάς εναπόκειται αν θέλουμε να «παίξουμε» για να σωθούμε, ή να παραδοθούμε. Το ζητούμενο ήταν πάντα τι ρόλο παίζει η Ελλάδα σε όλες αυτές τις εξελίξεις όπως η κρίση της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της. Και ενώ οι ισορροπίες είναι πολύ ευαίσθητες και εύθραυστες, επανερχόμαστε στο ερώτημα μας, εμείς τι κάνουμε ; Σκεφτείτε μόνο τι πολιτικές συνέπειες θα είχε αν δείχναμε την πολιτική θέληση να διαπραγματευτούμε αμυντικές συμφωνίες με τους Ρώσους, όπως κάνει συχνά αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα η άλλη πλευρά του Αιγαίου ;

Μια πραγματικά ανεξάρτητη χώρα ξέρει και πρέπει να διαπραγματεύεται την γεωπολιτική της αξία και κυρίως τις στρατηγικές της επιλογές με μόνο γνώμονα το εθνικό της συμφέρον. Το δόγμα του «Ανήκωμεν» κάπου, στην σύγχρονη διεθνή συγκυρία πρέπει να έχει και το ανάλογο αντίτιμο υπέρ της χώρας μας. Αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μας απέναντι στην ευρωπαϊκή αυτοκτονία που μας την προτείνουν για την… «σωτηρία» μας.

Θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητη χώρα, ή ένα αμερικανικό κατοχικό κλοτσοσκούφι μιας Ευρωπαϊκής Τερατογέννησης, εύκολο θύμα στις τουρκικές ορέξεις;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]