Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντόκος: Η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού


Ανασκεύασε τις δηλώσεις του για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο ο κ. Ντόκος λέγοντας ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού. Για προσωπική άποψη του κ. Ντόκου μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε την παραίτησή του ο Θάνος Ντόκος μετά τις δηλώσεις του στο «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο υπό τον όρο της οριοθέτησης ΑΟΖ.

Μιλώντας στο RealFm97,8 o αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού», και προσπάθησε να μαζέψει τις προηγούμενες δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για προσωπική άποψη που εκφράστηκε από κεκτημένη ταχύτητα καθώς επίσης για ένα υποθετικό και άκαιρο σενάριο.


Υποθετικό και άκαιρο σενάριο

«Είναι προσωπική άποψη, αν θέλετε κεκτημένη ταχύτητα αν και πλέον θα έπρεπε να έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν εκφράζω προσωπικές απόψεις αλλά μετά από 20 χρόνια που εξέφραζα τον εαυτό μου» είπε ο κ. Ντόκος.

«Χρησιμοποίησα ένα υποθετικό παράδειγμα για να πω κάτι απλό και αυτονόητο: ότι αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες και κάτι που θα συζητούσαμε. Είναι άκαιρο και κακώς χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο σενάριο γιατί ούτε η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει συμπεριφορά και να πάμε σε μία ομαλοποίηση των σχέσεων ούτε έχει ανακαλυφθεί τίποτα για να κάνουμε συζήτηση πως θα το μοιράσουμε, ούτε η Τουρκία δείχνει τη διάθεση να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος.

«Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», πρόσθεσε.

Η Χάγη αργεί

«Πάμε στη Χάγη με μία λογική ατζέντα θεμάτων και προφανώς όχι με όλο αυτό το κατεβατό που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η θέση διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι θα συμφωνήσουμε ποια είναι η ατζέντα και θα πάμε στη Χάγη και θα κριθούν τα ζητήματα με βάση τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και μετά κουβεντιάζουμε ό,τι άλλο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφασίσει και να το σηκώσει μία μόνο κυβέρνηση. Η συζήτηση για προσφυγή στη Χάγη θα αργήσει πολύ, έχουμε να διαχειριστούμε πολύ πιο άμεσα, καθημερινά ζητήματα με την Τουρκία», τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε σχετικά και δήλωσε για τα περί συνεκμετάλλευσης ότι «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Το μόνο θέμα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Άλλωστε, ο κ. Ντόκος δήλωσε ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Έχουν αρχίσει εκεί στό ΕΛΙΑΜΕΠ νά αντιλαμβάνονται ότι : Τήν γλύτωσαν στήν περίπτωση τής προδοσίας τών Ιμίων τήν παραπομπτή στό ειδικό δικαστήριο επ'εσχάτη προδοσία. Είτε γιατί ήταν "μικρά " τά Ίμια . Τούς βοήθησε καί Ό Σημίτης ..... Αλλά αυτό πού μεθοδεύουν τήν παράδοση ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. Δηλαδή ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Είναι μια ήττα χωρίς πόλεμο. Είναι πολύ χοντρό τό "κόλπο". Γιά τό καταπιεί ό νεοέλληνας. Έχασε πολλά από τόν χαρακτήρα του αλλά όχι όλα. Καί αντιλαμβάνεται ό καθηγητής κύριος Ντόκος Αθ. Ότι εξασφαλίζει μιά θέση στό εδώλιο τού κατηγορουμένου. Καί φροντίζει νά τήν κάνει εγκαίρως αθορύβως καί μέ ελαφρά πηδηματάκια. Γιά νά προστατεύσει τόν εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η θέση διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι θα συμφωνήσουμε ποια είναι η ατζέντα και θα πάμε στη Χάγη και θα κριθούν τα ζητήματα με βάση τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και μετά κουβεντιάζουμε ό,τι άλλο. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφασίσει και να το σηκώσει μία μόνο κυβέρνηση."


    Ενταξει, ΜΙΑ ΜΟΝΟ κυβερνηση δεν μπορει να το αποφασισει.

    Μια ΣΥΓ(κυβερνηση) θα μπορουσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε ΓΜ: Μήν αναρωτιέσαι γιά σχέδια πού ήδη έχουν δρομολογηθεί. Όπως διπλές έκλογές εντός τού 2020. " Ακυβερνήσία" καί δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού κατά τά γερμανικά πρότυπα ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εξυπηρετούνται τά σχέδια τών Γερμανών.Τέτοιες είναι οί κατευθύνσεις καί οί εντολές τού Βερολίνου... Έτσι θά προχωρήσει ανενόχλητα ή Χάγη. Ή αποστρατικοποίηση τών νησιών τού Αιγαίου. Καί ό τουρκικός έλεγχος καί κυριαρχία ανατολικά τού 25 Μεσημβρινού. Καί ή κατοχή τής τουρκίας στά Δωδεκάνησα Σάμο ,ΧΊΟ , Λέσβο. Δυστυχώς αυτά δρομολογούνται....

      Διαγραφή
  3. Το αιώνιο πρόβλημα των ελλήνων πολιτικών: πως θα πείσουν τους Έλληνες ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την υποχώρηση και πως θα κερδίσουν λίγο χρόνο από τους ξένους για να το πετύχουν καλύτερα από τους κομματικούς τους αντιπάλους...

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]