Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοβαρές κατηγορίες ρωσικών ΜΜΕ κατά Ερντογάν


Η Τουρκία υποστηρίζει τζιχαντιστές στη Συρία

Ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν την Τρίτη ότι η Τουρκία υποστηρίζει ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία, οι οποίες συνδέονται με την αλ-Κάιντα, στον απόηχο των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και της συριακής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από ρωσικές συμμαχικές δυνάμεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Το RIA Novosti και το TASS ανέφεραν ότι η Τουρκία είχε υποστηρίξει την ίδρυση της Hayat Tahrir al-Sham (HTS), μιας ομάδας που είναι γνωστή ότι έχει ενσωματώσει μαχητές από το Μέτωπο αλ-Νούσρα, παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία και μετέπειτα σύμμαχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μαχητές του HTS που αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης, είπαν ότι η Τουρκία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της ομάδας, αναγκάζοντας Σύρους να ενταχθούν στις τάξεις τους και να τις προμηθεύουν.

Ένας από τους κρατούμενους μαχητές είπε ότι τα μέλη της οικογένειάς τους ήταν όμηροι από Τούρκους αξιωματούχους και ότι αναγκάστηκε να πολεμήσει μαζί με τους τζιχαντιστές για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να είναι καλά.


Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την αποτροπή μιας προέλαση της Συρίας κατά της επαρχίας Ιντλίμπ, της τελευταίας σημαντικής περιοχής που ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς και έχει σημαντική παρουσία τζιχαντιστών, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αλλά η κυβέρνηση της Συρίας και οι Ρώσοι υποστηρικτές τους ξεκίνησαν εκ νέου την επίθεσή τους στην Idlib τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν κατάφερε να εκκαθαρίσει την επαρχία από εξτρεμιστές, δείχνοντας την κυριαρχία του HTS στην περιοχή.

Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τη Δευτέρα.

Η Τουρκία ανταπέδωσε με επιθέσεις πυροβολικού στην Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκότωσε περισσότερους από 30 Σύρους στρατιώτες.

Οι μάχες θεωρούνται από κάποιους ως απόδειξη ότι η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι καθ' οδόν για τα βράχια. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τη Ρωσία, ότι δεν τον υποστηρίζει στηη συμφωνία για την Ιντλίμπ, λέγοντας ότι είχε δώσει τις συντεταγμένες των δυνάμεων που δέχθηκαν τα πυρά και ότι οι δύο χώρες πήραν αντίθετες πλευρές σε διάφορες άλλες περιφερειακές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένου του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]