Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου προς Μόσχα: «Δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις»


Μήνυμα στη Ρωσία ότι οφείλει να αναλάβει την ευθύνη να αποτρέψει τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Ιντλίμπ έστειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλο, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί αυτή την επιθετικότητα.

Μιλώντας στο Συνέδριο Asian Anew, o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτές τις συγκρούσεις (σ.σ.: στη Συρία) με τη Ρωσία, όπως ακριβώς κάναμε και στην Αστάνα και στο Σότσι». «Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε επιθέσεις που στοχεύουν σε εμάς», σημείωσε ο Μ. Τσαβούσογλου για να προσθέσει: «Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση στην Ιντλίμπ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σημείωσε ακόμη ότι μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Μόσχα πρέπει να αποτρέψει τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ, με στόχο τον τουρκικό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ.


Όπως αναφέρει η Daily Sabah, o κ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι οι συμφωνίες της Αστάνα και του Σότσι για ειρήνευση στη Συρία δεν έχουν παύσει, αλλά έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε πως «η στρατιωτική ανάπτυξη των δυνάμεων μας στην Ιντλίμπ αποσκοπεί στην ενίσχυση των τουρκικών παρατηρητηρίων», προσθέτοντας ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι «δεν μπορούν να ελέγξουν πλήρως το καθεστώς», λέγοντας ότι η δήλωση δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς στηρίζει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Συρία και όχι πολιτική», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς στηρίζει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Συρία και όχι πολιτική», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου."


    Ειπε ο γάιδαρος τον πετεινο κεφαλα.

    Η τουρκικη εισβολη στην Β. Συρια θεωρειται "πολιτικη λυση";

    Και αν αραγε οι Συριοι εισεβαλλαν στην τουρκια, θα εβλεπε "πολιτικη λυση" ή εισβολη ο

    τουρκος κρετινος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]