Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν μπροστά στις πύλες της κόλασης


“Εάν η Τουρκία χτυπήσει ρωσικό αεροσκάφος θα έχει ανοίξει τις πύλες της κόλασης”…

“Εάν η Τουρκία κτυπήσει ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη συριακή επικράτεια, διότι υποτίθεται αποτελεί απειλή για τις τουρκικές δυνάμεις, τότε τα γεγονότα του 2015 θα του φανούν απλό χαστουκάκι”, ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής Γκεβόργκ Μιρζγιάν στην εφημερίδα VZGLYAD, σχολιάζοντας την δήλωση Ερντογάν ότι θα καταστρέψει όλα τα αεροσκάφη πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ.

“Αυτή τη φορά θα υπάρξει συστηματικό σφυροκόπημα σε όλα τα μέτωπα. Δεν θα το θέλαμε αυτό, διότι με την Τουρκία είμαστε σημαντικοί εταίροι, έχουμε κοινά συμφέροντα. Αν όμως ο Τούρκος ηγέτης πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις του τότε η Μόσχα είναι υποχρεωμένη να δράσει μονομερώς”.

Την Τέταρτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε: “Τα αεροσκάφη που βομβαρδίζουν πολίτες στο Ιντλίμπ δεν θα πετούν πλέον ελεύθερα”. Πρόσθεσε ότι δεν θα διστάσει να δώσει εντολή να χτυπήσει στόχους που αποτελούν άμεση απειλή για το στρατό στην περιοχή.


Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2015, ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24, το οποίο σύμφωνα με την Άγκυρα εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Τον Ιούνιο του 2016 ο Ερντογάν ζήτησε επίσημα συγνώμη γι’ αυτό.
“Αν ο Τούρκος πρόεδρος καταρρίψει μονομερώς ένα συριακό αεροπλάνο ή ελικόπτερο, κι αυτό γίνει σε απάντηση ενός κτυπήματος στη Συρία, τότε αυτό μπορεί να είναι κατανοητό, η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί. Αλλά αν η Τουρκία ξεκινήσει συστηματικές επιθετικές ενέργειες εναντίον της Συρίας, τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε: ότι πατά στη στη Συρία και υπάρχουν τουρκικά σημεία ελέγχου που βρίσκονται εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες που θα καταστούν όμηροι και με τους οποίους οι Σύριοι δεν θα τηρήσουν τους τύπους ” – σημείωσε ο αναλυτής.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο Ερντογάν πρέπει να πείσει τον ίδιο του τον πληθυσμό, ότι «δεν προδίδει» και προστατεύει τους συμμάχους της Τουρκίας στην περιοχή. “Το καταλαβαίνουμε αυτό και είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε ως ρητορική, αλλά όχι όταν αρχίζει και το κάνει πράξη“. Την ίδια στιγμή, ο Μιρζαγιάν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα παράσχουν οποιαδήποτε αποτελεσματική στρατιωτική βοήθεια στον Ερντογάν.

“Στην καλύτερη περίπτωση, οι ΗΠΑ θα πουν στην Άγκυρα: κάντε παραχωρήσεις στους Κούρδους, και θα σας βοηθήσουμε. Όπως γνωρίζετε, μέχρις ενός σημείου, οι κουρδικές Δυνάμεις Προστασίας του Λαού απολάμβαναν σοβαρή υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν όμως ότι αν κάνουν ανάλογες παραχωρήσεις και προσαρμόσουν τα σχέδιά τους για την καταπολέμηση των Κούρδων της Συρίας, τότε είναι πιθανό οι ΗΠΑ να τους ‘ρίξουν’. Το πιο πιθανό είναι πάντως ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι οι Αμερικανοί δεν θα στείλουν στρατό στη Συρία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει νόημα μπουν σε συναλλαγή”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]