Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Περικυκλωμένο» από το γαλλικό ναυτικό το Γιαβούζ


Το «Γιαβούζ» συνοδεύεται από μια τουρκική φρεγάτα, πέραν από τα συνοδευτικά σκάφη υποστήριξης του γεωτρύπανου

Σχεδόν περικυκλωμένο από το γαλλικό ναυτικό βρέθηκε το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο παραμένει εδώ και ημέρες στην κυπριακή ΑΟΖ και επιχειρεί παράνομες έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκονται το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» και τέσσερα συνοδευτικά πλοία. Οι γαλλικές φρεγάτες, που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο, είναι οι Chevalier Paul, Bretagne, Auvergne, και Surcouf.

Τα γαλλικά σκάφη βρίσκονταν αργά χθες πολύ κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο από την 18η Ιανουαρίου, είχε σταλεί από την Τουρκία στο τεμάχιο 8, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία στην ιταλογαλλική κοινοπραξία ENI και Total.


Το «Γιαβούζ» συνοδεύεται από μια τουρκική φρεγάτα, πέραν από τα συνοδευτικά σκάφη υποστήριξης του γεωτρύπανου.

Η κίνηση αυτή του γαλλικού αεροπλανοφόρου το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε περάσει από το θαλασσοτεμάχιο 8 και προ εξαημέρου, θεωρείται μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία προκλητικά και παράνομα κάνει γεώτρηση σε αδειοδοτημένο θαλασσοτεμάχιο.

Είναι σαφές πως για τους Γάλλους δεν τίθεται θέμα να κάνουν πίσω ενώ στην περιοχή υπάρχει συνωστισμός πολεμικών σκαφών. Σε φωτογραφίες που είχαμε την ευκαιρία να δούμε, έδειχναν επίσης την παρουσία μίας γερμανικής και μίας ιταλικής φρεγάτας. Επίσης προς την πλευρά της Συρίας είδαμε τουλάχιστον οκτώ ρωσικά πλοία.

Σημειώνεται συναφώς ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λεμεσού στις 21η Φεβρουαρίου και θα παραμείνει εκεί μια εβδομάδα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]