Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ορατός κίνδυνος για την εθνική συνοχή


Η κυβέρνηση αποξενώνει τους κατοίκους των νησιών όπως το Βυζάντιο τους ακρίτες

Γράφει ο Άρης Δημητρακόπουλος

Μετά το χθεσινό φιάσκο σε Χίο και Λέσβο, είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 8 μόλις μήνες όχι μόνο έχει προλάβει ν' αποτύχει παντού (μέχρι και στην οικονομία που υποτίθεται ήταν το «φόρτε» της) αλλά έχει καταφέρει να αποτύχει με τέτοιο τρόπο που πλέον δημιουργείται κίνδυνος για την εθνική συνοχή της Ελλάδος.

Οργισμένοι κάτοικοι νησιών έχουν πάρει τα όπλα εναντίον των ΜΑΤ υπερασπιζόμενοι τα εδάφη τους, τα οποία θέλει να επιτάξει με τη βία η κυβέρνηση για να εγκαταστήσει παράνομους μετανάστες, ο περιφερειάρχης έχει αυτονομηθεί από το κεντρικό κράτος και μάλιστα καθυβρίζοντας, απαξιώνει δημόσια τον πρωθυπουργό και οι εθνοφύλακες παραδίδουν τα όπλα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αν όλα αυτά δεν είναι δείγματα κατάρρευσης της εθνικής συνοχής τότε τι είναι;

Μάλιστα εκτός από τον άξονα νησιά-ενδοχώρα, η κυβέρνηση κατάφερε να χωρίσει την Ελλάδα και σε Βορά-Νότο με τους χοντροκομμένους χειρισμούς της στο ποδόσφαιρο κι αφού έχει επιτραπεί σε δύο επιχειρηματίες να «αγοράσουν» από μισή Ελλάδα ο καθένας.

Η κατάσταση με τους κατοίκους των νησιών θυμίζει πλέον έντονα την περίπτωση των ακριτών του Βυζαντίου (οι οποίοι σήκωναν το βάρος της άμυνας εναντίον των εχθρικών επιδρομών) όταν εκείνοι απογοητευμένοι και προδομένοι από την Κωνσταντινούπολη αρνήθηκαν να πολεμήσουν εναντίον των Σελτζούκων Τούρκων κάτι που ήταν και η αρχή του τέλους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.


Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση των Αθηνών πως αυτό που ονομάζουμε "εθνική συνοχή" δεν είναι ούτε αδιάσπαστο ούτε αέναο. Θέλει συνεχείς προσπάθειες από το κέντρο προς την περιφέρεια για να δείξει πως την υπολογίζει και να την κάνει να αισθανθεί στην πράξη μέλος του εθνικού κορμού.

Όταν τα μήνυμα προς τους ακρίτες των νησιών είναι ότι θα ισλαμοποιηθείτε με το ζόρι και αν αρνηθείτε θα στείλουμε δεκάδες διμοιρίες να σας δείρουν, τι περιμένουν; Να κάτσουν να το υποστούν αδιαμαρτύρητα;

Με τι ηθικό αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν μεθαύριο να υπερασπιστούν με πενιχρά μέσα την πατρίδα τους ενάντια στην Τουρκία, όταν τους επιτίθεται το ίδιο τους το κράτος και μάλιστα τους επιβάλει την ισλαμοποίησή τους;

Ανησυχητικό επίσης είναι πως «οι κλειστές δομές» ήταν το.... Plan b της κυβέρνησης, αφού το plan Α για διαμοιρασμό και μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στην ενδοχώρα εγκαταλείφτηκε μετά από πιέσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ.

Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί δεν προκρίθηκε η λύση για δομές διαλογής σε αραιοκατοικημένα ή ακατοίκητα νησιά, κάτι που έχουν κάνει σχεδόν όλες οι πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Μέχρι στιγμής οι δικαιολογίες που έχουμε ακούσει περί χρόνου και κόστους δεν… πείθουν.

Επιπλέον έχουμε, με εντολή Βερολίνου και Βρυξελλών, συνεχείς εξαρθρώσεις κυκλωμάτων τα οποία μετέφεραν τους μετανάστες στο εξωτερικό κι έτσι (έστω και παράνομα) αποσυμφόριζαν τη χώρα.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από το 2008 κι έπειτα να βλέπουν συνεχώς κυβερνήσεις οι οποίες δεν αντιστέκονται σε τίποτα, αλλά αντίθετα εφαρμόζουν πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας, οι οποίες επιβάλλονται από ξένα κέντρα.

Όσον αφορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

- Στο Μακεδονικό, δεν αντιστέκεται

- Ανακηρύσσουν οι Τούρκοι ΑΟΖ με τη Λιβύη, δεν αντιστέκεται

- Στέλνουν το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν αντιστέκεται

- Έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, δεν αντιστέκεται

- Ζητούν οι ΗΠΑ γη και ύδωρ χωρίς να προσφέρουν τίποτα, δεν αντιστέκεται

- Απαιτούν οι Ευρωπαίοι πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, δεν αντιστέκεται

Οι λαοί εκλέγουν τις κυβερνήσεις τους για να αντισταθούν ενάντια σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική τους κυριαρχία, όχι για να κάνουν τα «χατίρια» ξένων δυνάμεων εναντίον των ίδιων τους των πολιτών.

* Ο Άρης Δημητρακόπουλος είναι δημοσιογράφος και διεθνολόγος
ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι νησιώτες έχουν καταλάβει καλά ότι χωρίς κλείσιμο συνόρων, απαγόρευση όλων των ΜΚΟ και σαρωτικές απελάσεις, τα κλειστά κέντρα είναι ένας ακόμα εμπαιγμός τους εκ μέρους της κυβέρνησης που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη ζωή τους.
    Ασφαλώς με αγώνα ανυποχώρητο και με την ορμή που τους δίνει το δίκιο τους θα επιβάλουν τα παραπάνω.
    Αυτή τη στιγμή οι νησιώτες είναι οι μπροστάρηδες στον αγώνα όλων των Ελλήνων να διαφυλάξουν τα όσια και ιερά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Και η πατρίδα είναι το τιμιότερον και αγιότερον όλων, κατά τον μεγάλο Σωκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, κύριε διεθνολόγε, πρέπει να παραμείνουν όλοι αυτοί σε ελληνικό έδαφος, έστω και σε αραιοκατοικημένα ή ακατοίκητα νησιά;

    Κανονικά η απόδοση χαρακτήρος πρόσφυγα πρέπει να γίνεται στην πρώτη χώρα που αυτοί φθάνουν (π.χ. για τους Σύριους να γίνεται στην Τουρκία) και στη συνέχεια οι άλλες χώρες μπορούν να αποφασίσουν αν και πόσους θα δεχθούν. Και οι άνθρωποι να μετακινηθούν σαν κύριοι, μα την αξιοπρέπειά τους. Ούτε φουσκωτά, ούτε hot spots.

    Γιατί πρέπει να λέμε πρόσφυγες όσους αποφάσισαν να διαβούν σύνορα με το έτσι θέλω; Καταργήθηκε η έννοια των συνόρων από το διεθνές δίκαιο και δεν το μάθαμε; Καταργήθηκε το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας στα εδάφη της; Πότε;

    Όλους αυτούς μας τους στέλνει η Τουρκία σκόπιμα, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για αναβίωση (με μοντέρνους όρους, βέβαια) του χαλιφάτου, με τη συνεργασία της Γερμανίας πάντα, για συγκεκριμένους γεωπολιτικούς λόγους. Ούτε τρίχρονα παιδιά δεν πιστεύουν το παραμύθι ότι υπάρχουν διακινητές που κάνουν τέτοιας έκτασης μετακινήσεις πληθυσμών χωρίς να το ξέρει το κράτος. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τους Τούρκους, που την ασκούν εδώ και αιώνες.

    Αυτό που πρέπει να γίνει, λοιπόν, είναι να τους στείλουμε πίσω. Γιατί κανείς από σας δεν το προτείνει αυτό ως λύση;

    Αποφασιστικότητα και τόλμη χρειάζεται. Ακόμα κι αν η Τουρκία δεν τους δεχθεί και εγκλωβιστούν στα διεθνή ύδατα, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Θα τραβήξουμε τη διεθνή προσοχή, κι εκεί πρέπει να είμαστε ακλόνητοι.

    Ακόμα κι αν η Τουρκία μας απειλήσει με πόλεμο, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Έτσι κι αλλιώς ο πόλεμος είναι νομοτελειακό να γίνει, και κάθε μέρα που περνάει η θέση της χώρας γίνεται χειρότερη.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύλογα τά ερωτήματα πού θέτεις αγαπητέ Ιωάννη καί ΣΜ. Όμως σάς ξευφεύγουν κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Ότι ή γερμανική αποικία χρέους πού λέγεται ακόμη Ελλάς. Κυβερνάται από ελληνόφωνους πολιτικάντηδες αντιπροσώπους τού Βερολίνου. Τό οποίο έχει αποφασίσει νά αρπάξει τόν βιός καί τόν πλούτο τής πατρίδας μας, νά εξανδραποδίσει μεγάλο μέρος τού γηγενούς ελληνικού πληθυσμού καί νά τό μειξάρει μέ στίφη αλλογενών μουσουλμάνων. Γιατί; Διότι μέ αυτό τόν τρόπο διευκολύνεται ό στόχος του νά χαρίσει μέρος εδαφών τής αποικίας στούς διαχρονικούς της συμμάχους Τούρκους. Καί αυτό πού γίνεται στά νησιά μας πχ Λέσβος ,Χίος, Σάμος Δωδεκάνησα . Είναι τό πρελούδιο μελλοντικού πογκρόμ σέ κοντινό χρονικό διάστημα κατά τών ακριτών τών νησιών μας.Όταν οί μουσουλμάνοι έποικοι πλειψηφία όντες θά αρχίσουν τίς επιθέσεις. Στήν αγιότοκο Λέσβο πρίν λίγες μέρες στό παρά ένα αποφύγαμε[;] εμφύλιο. Όπου τόν ρόλο τών τούρκων επιδρομέων είχε αναλάβει ή αστυνομία μέ βιαιότητα μίσος νεογενίτσαρου. Άν θέλαμε μιά ακόμα εικόνα τού κοντίνου μέλλοντος: Στό Πυλί τής Κώ Πάνοπλοι μέ καδρόνια ρόπαλα κτλ " κακόμοιροι " μουσουλμάνοι έποικοι επιχείρησαν νά επιτεθούν σέ κατοίκους πετροβολούσαν σπίτια κτλ. Άλλά ό πόλεμος εναντίον μας από τήν Τουρκία συνεχίζεται. Ό σουλτάνος άνοιξε τήν κάνουλα τών "προσφύγων" καί όλοι δηλώνουν ξεκάθαρα πάμε Ελλάδα! Καί οί εντολοδότες τών γερμανών πού μας κυβερνούν Κυριάκος Μητσοτάκης κτλ τί κάνουν ;Περίπου τίποτα ΄μάλλον προσπαθούν νά μήν κλείσουν τά σύνορα καί θυμώσει ή αφεντικίνα στό Βερολίνο. Γι αυτό πιθανόν νά ακούσουμε τήν εξής κοροιδία: Κλείσιμο τών επίσημων συνοριακών διαβάσεων στά ελληνοτουρκικά σύνορα . ΄Αλλά όχι σφράγισμα τών συνόρων. Καί αυτή κίνηση ξεκαρφώματος φυσικά μέ τήν άδεια τής Φράου Άγγελας. Πιστεύω νά καταλάβατε ποιοί μας κυβερνούν. Καί δυστυχώς αυτοί ακριβώς ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Τήν σύγκρουση μέ Τουρκία δέν θά τήν αποφύγουμε. Τήν σιγουρεύουν οί ξενόδουλοι πού μάς κυβερνούν δυστυχώς. Οί στρατηγοί άν θέλουν νά σώσουν τό κύρος τους. Καί νά μήν ξαναπέσουν σέ ανυποληψία χειρότερη τού 1974. Τήν κρίσιμη ώρα δέν πρέπει νά συγκρατήθούν ούτε στρατηγική ψυχραιμία κτλ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΙΛΙΑ. ΥΓ= Άν δέν κλείσουν τά σύνορα εικόνες Λέσβου θά δούμε σύντομα καί στήν ηπειρωτική Ελλάδα. Σήμερα 2020 ότι "έκτισαν " μέ τό αίμα τους Κολοκοτρωναίοι Καραισκάηδες , Κανάρηδες. Κινδυνεύει νά γκρεμιστει καί νά ξαναγυρίσουμε πάλι εκεί πού ξεκινήσαμε στήν αρχή δυστυχώς.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]