Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Μόνη δυνατότητα αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ η υποχώρηση των δυνάμεων του Άσαντ


Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δεν θα επιλυθεί έως ότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσυρθούν πέραν των συνόρων που η Τουρκία και η Ρωσία όρισαν στη συμφωνία του 2018, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το 2018, η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν να ορίσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, με στόχο τον περιορισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, όμως η επίθεση που έχει εξαπολύσει η Δαμασκός προσφάτως διαταράσσει αυτήν την εύθραυστη συνεργασία.

"Η λύση στην Ιντλίμπ είναι το (συριακό) καθεστώς να αποσυρθεί στα σύνορα των συμφωνιών. Ειδάλλως, θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου" επισήμανε ο Ερντογάν.

"Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό με τη στήριξη των φίλων μας. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο, είμαστε, επίσης, έτοιμοι", υπογράμμισε.


"Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του (συριακού) καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε", διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι η Τουρκία δεν θα σωπάσει, την ώρα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Η Άγκυρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες με τη Ρωσία και το Ιράν, είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ύστερα από την κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος του τουρκικού κράτους δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαναλαμβάνοντας μια απειλή ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις εάν δεν αποσυρθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]