Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα εντατικοποιήσουμε τις γεωτρήσεις μας στην Aν. Μεσόγειο


Την αγορά του τρίτου γεωτρύπανου επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, λέγοντας ότι θα προχωρήσει στην εντατικοποίηση των ερευνών και των γεωτρήσεων στην Αν. Μεσόγειο και σημείωσε «είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα του Φαγέζ αλ Σαράζ».

«Δεν έχει αλλάξει στάση μας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ότι είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο είναι σημαντικό ο τρόπος με τον οποίο βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. «Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή» και πρόσθεσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κύριο Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης».


Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε μια φράση του Κεμάλ Ατατούρκ που είπε: «Στρατιώτες, ο πρώτος στόχος σας είναι η Μεσόγειος, ξεκινήστε!», σημειώνοντας ότι «αυτό σημαίνει κάτι και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».

Αναφερόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν στον Χαφτάρ, ο Τ. Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του λέγοντας ότι «ο Χαφτάρ είναι ο άνθρωπος που βομβάρδισε 11 φορές τη Λιβύη. Τον κάλεσαν οι ΗΠΑ. Τώρα τον καλεί ο Μακρόν. Κι αυτός πάει εκεί πανηγυρίζοντας.. Δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]