Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Σύλληψη Ρώσων κατασκόπων - Παρίσταναν τους υδραυλικούς


Ρώσους κατασκόπους υποστηρίζει ότι αποκάλυψε η ελβετική αστυνομία, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί ως υδραυλικοί με στόχο να κατασκοπεύσουν τους παγκόσμιους ηγέτες στο Νταβός, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την τρέχουσα εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ελβετική αστυνομία έπιασε δύο άνδρες στο ελβετικό θέρετρο τον Αύγουστο, καθώς μπήκε σε υποψίες λόγω της παρατεταμένης διαμονής τους εκεί.

Οι Ελβετοί αξιωματούχοι και η αστυνομία συμπέραναν ότι ήταν Ρώσοι κατάσκοποι, που τους έβαλε το Κρεμλίνο για να ηχογραφήσουν συζητήσεις σημαντικών προσώπων κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger της Ζυρίχης.


Η αστυνομία είπε στους Financial Times, ότι οι άνδρες υποστήριξαν ότι είχαν διπλωματική προστασία, αν και δεν είχαν δηλώσει κάτι τέτοιο στις επίσημες ελβετικές Αρχές. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελβετική αστυνομία δεν βρήκε κάποιες ενδείξεις εγκληματικής δράσης.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Ελβετία είπε στο CNBC ότι δεν έχει γίνει επαφή των ελβετικών Αρχών για το ζήτημα και ότι η ιστορία είναι «ακόμη μία προσπάθεια υπονόμευσης των σχέσεων Ελβετίας-Ρωσίας».

Σημειώνεται ότι το 2018, δυο Ρώσοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κατασκοπεία σε ένα ελβετικό εργαστήριο που διεξήγαγε έρευνα για την υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, σύμφωνα με ελβετική έκδοση της Tages Anzeiger και την ολλανδική εφημερίδα NRC, που ωστόσο δεν διευκρινίζουν τον χρόνο της σύλληψης.

Το εργαστήριο στην Ελβετία είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και ανέλυε δείγματα ενώ έχει επίσης αναλάβει την εξέταση ύποπτων χημικών όπλων από τον πόλεμο στη Συρία. Οι δύο άνδρες απελάθηκαν από την Ολλανδία λίγο μετά τη σύλληψή τους.

Την ίδια περίπου περίοδο, τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει ότι τα γραφεία του WADA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάνη είχαν γίνει στόχος χάκερς. Και οι δύο οργανισμοί τα τελευταία χρόνια ερευνούν υποθέσεις ντόπινγκ ρώσων αθλητών - μία έρευνα που έχει οδηγήσει τη χώρα στον αποκλεισμό από διεθνή γεγονότα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]