Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική μηχανή προπαγάνδας "στο κόκκινο" και το "άχαρο" φλερτ στην Ιταλία


Του Πέτρου Κράνια

Η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, έχει βάλει πέμπτη ταχύτητα και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σε μία προσπάθεια να διασπάσει το κοινό μέτωπο που έχει στηθεί εναντίον της, κυρίως στον χώρο της Μεσογείου, με αφορμή, τα παράνομα μνημόνια που υπέγραψε με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ και αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες και τις υφαλοκρηπίδες των δύο χωρών, αλλά και την απόπειρα εμπλοκής της Τουρκίας στον εμφύλιο της Λιβύης, με την αποστολή Σύρων αντικαθεστωτικών και ισλαμιστών τρομοκρατών από το έδαφος της Συρίας, στο έδαφος της χώρας της Βόρειας Αφρικής.

Το ντελίριο απόγνωσης στο οποίο έχει περιπέσει το καθεστώς Ερντογάν αποκαλύπτεται εμφανέστατα από τη χτεσινή δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, για να καλύψει τα σπασμένα και το γεγονός πως η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν πήγε όπως ήθελε ο "σουλτάνος" του, έσπευσε να επιτεθεί στην Ελλάδα, η οποία δεν ήταν παρούσα, ότι σαμποτάρισε την όλη διαδικασία.

Αλλά υπάρχουν και τα τουρκικά μέσα.

Σε μία προσπάθεια να αποκοπεί η Ιταλία από το "αντι-τουρκικό" γκρουπ, ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει ψεύδη, προσπαθώντας ή να δελεάσει την Ιταλία, ή να την θέσει προ τετελεσμένων, ώστε η συνεργασία μαζί του να είναι μονόδρομος.


Πρώτο ψέμα

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην Aνατ. Μεσόγειο, υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, αναφέρει ότι "για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη "ΤΔΒΚ", δίνοντας ως... τυράκι την αναγνώριση από πλευράς Τουρκίας, της Αμπχαζίας.

Δεύτερο ψέμα

Σε αυτή την γελοία εκστρατεία δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει ο ίδιος ο Ερντογάν. Με δηλώσεις του είπε ότι παρά τη συμμετοχή της στον EastMed, η Ιταλία έχει διαφορετικούς δεσμούς, λόγω του TurkStream, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συζητήσεις με την τον Κόντε ώστε η Ιταλία να συνεργαστεί με την Τουρκία στις έρευνες της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τη Λιβύη.

Τρίτο ψέμα

Λίγες μέρες νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανακάλυψε "όχι" του Λουίτζι Ντι Μάιο, υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, στον αγωγό EastMed. Φυσικά, αφού έγινε ο... κακός χαμός στο διαδίκτυο, με την ψεύτικη είδηση, γκεμπελικού επιπέδου, το Anadolu την κατέβασε, λες και δεν υπήρξε ποτέ.

Τέταρτο ψέμα

Το αποκορύφωμα είναι ένα tweet και πάλι από το πρακτορείο Anadolu. Και μάλιστα, από τον αραβικό λογαριασμό του πρακτορείου στο Twitter. Σύμφωνα με αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τον Ερντογάν να... γίνουν φίλοι, αλλά ο Ερντογάν, σκληρός και αμετακίνητος όπως πάντα, είπε "όχι", λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να διορθωθούν τα λάθη, στερώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό, την ευτυχία μίας τέτοιας φιλίας. Φυσικά το tweet μετά από λίγο κατέβηκε από τον λογαριασμό.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]