Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκόσμιο συναγερμό για τον κορονοϊό κήρυξε ο ΠΟΥ


Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για τον κοροναϊό καθώς η εξάπλωσή του συνεχίζεται εκτός Κίνας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τεντρος Ανχάνομ Γκεμπρεγιέσους ανακοίνωσε πως παρά την εξαίρετη και έγκαιρη αντιμετώπιση του ιού από τις κινεζικές αρχές και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θύματα εκτός Κίνας, πρέπει να σημαίνει συναγερμό δεδομένου ότι υπάρχουν συστήματα υγείας ανά τον πλανήτη με πολύ λιγότερες δυνατότητές αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Timew τα χιλιάδες νέα κρούσματα στην Κίνα και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο σε πολλές χώρες δικαιολογεί την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του οργανισμού.


Η απόφαση του ΠΟΥ που χαρακτηρίζεται επισήμως «Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ενδιαφέροντος» επισημαίνει σε όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ότι το κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο υγείας στον κόσμο πιστεύει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

Οι κυβερνήσεις στη συνέχεια λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το εάν θα κλείσουν τα σύνορά τους, θα ακυρώσουν πτήσεις, θα θέσουν σε καραντίνα άτομα που θα φτάσουν στα αεροδρόμια ή θα λάβουν άλλα προστατευτικά μέτρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]