Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όντως... αγνώριστη!!!


Σε μια κρίση μεγαλομανίας ο πρωθυπουργός παρομοίασε τον εαυτό του με τον Βενιζέλο, ενώ παράλληλα παραφράζοντας τη φράση του «θα σπρώξωμεν την Ελλάδα εις τον δρόμον της προόδου. Και θα την καταστήσωμεν αγνώριστον» τόνισε ότι αποτελεί «χρέος να κάνουμε τη “χώρα αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν. Χρέος που αναλάβαμε και θα δικαιώσουμε».

Κατ΄ αρχήν προτού προχωρήσει σε αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο ας συντονίσει πρώτα τους υπουργούς ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ, οι οποίοι μέσω των αντιφατικών δηλώσεών τους προκαλούν θυμηδία.

Ή αν δεν μπορεί να τους τραβήξει το αυτί για να μην τον γελοιοποιούν, ας ξεκαθαρίσει ο ίδιος αν θα εμπλακεί στρατιωτικά ή όχι η Ελλάδα στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κοζάνη στην τοποθέτησή του για το ζήτημα της Λιβύης σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει να εμπλακεί στο πεδίο αντιπαράθεσης της Λιβύης σε ότι αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, έχει όμως υποστηρίξει πολιτικά τον Χαφτάρ και αυτό προκύπτει από την επίσκεψη του στην Αθήνα».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, μεταξύ άλλων, επί της ουσίας επαναλαμβάνει την πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στρατιωτικά στις όποιες λύσεις προκύψουν για τη Λιβύη, η οποία είχε γνωστοποιηθεί κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Χαφτάρ στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποσαφηνίσει ποιος τελικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο, καθώς σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τα περί σεναρίων στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι « η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Άραγε, υπάρχει κάποιο κόλλημα όσον άφορα την διοικητική επάρκεια του πρωθυπουργού; Γιατί μάλλον μομφή για τις ικανότητές του μοιάζει η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου.

Αναμένουμε από το Μαξίμου τις απαραίτητες διευκρινίσεις.


Στο μεταξύ, μαζί με τα παραπάνω, επιθυμούμε να μας απαντήσει και στο εξής: Από που προκύπτει η σύγκριση του Μητσοτάκη με τον Βενιζέλο;

Εξ όσων γνωρίζουμε το όραμά του ήταν να μεγαλώσει κι όχι να μικρύνει την Ελλάδα, όπως μας πληροφόρησε εσχάτως η αδελφή του Κυριάκου η οποία φαίνεται ότι πλέον έχει αναλάβει ανεπίσημα την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του στα ΝΕΑ, ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».

Βέβαια, όπως διαβάσαμε, κατόπιν του ντόρου η Ντόρα το διέψευσε, όμως ο δημοσιογράφος επανήλθε με αδιάσειστα στοιχεία και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει νεότερη διάψευση από την αδελφή - σκιώδη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Άρα, εκ των μέχρι στιγμής δεδομένων δηλαδή, ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει την Ελλάδα αγνώριστη όχι μέσω του μεγαλοϊδεατισμού του Βενιζέλου, αλλά από την ανάποδη.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έβγαινε τότε ο Βενιζέλος την ώρα που η Ελλάδα σπαράσσονταν από τον διχασμό, και έλεγε ότι θα χάσουμε το Καστελλόριζο.

Σήμερα ωστόσο, λόγω της πλήρους υποταγής του Τύπου στο Μαξίμου και της προπαγάνδας του, δεν ανοίγει ρουθούνι.

Και είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί εκ των παραπλανημένων ψηφοφόρων, θα καταπιούν αμάσητο και τον... Βενιζέλειο σανό που σερβίρεται με στόχο να δικαιολογήσουν το επερχόμενο ξεπούλημα του Αιγαίου.

Άλλωστε, πόσοι από αυτούς έχουν διαβάσει για τον πατριωτισμό του Βενιζέλου.

Παρ' όλ' αυτά, υπάρχουν και πολλοί που γνωρίζουν τι εστί Βενιζέλος.

Που σημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για έναν νέο διχασμό.

Επομένως, αν ο πρωθυπουργός δεν θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καλό είναι να εγκαταλείψει πάραυτα τις επικοινωνιακές πομφόλυγες που διανθίζει διαστρεβλώνοντας την ιστορία, για να στρώσει το έδαφος για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με την Τουρκία.

Ο νέος διχασμός του τσακισμένου λαού από την κρίση, που έρχεται μέσω του εκβιαστικού διλήμματος πόλεμος ή συνεκμετάλλευση που προτάσσει για να σκεπάσει τη νέα εθνική ήττα, μόνο δεινά θα φέρει στην Ελλάδα.

Εξάλλου, του το είπε κι ο Κουτσούμπας: «Στον λαό μας τίθεται ένα εκβιαστικό δίλημμα: “ συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή σύγκρουση”. Το δίλημμα είναι πλαστό. Η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση αλλά και η συνεκμετάλλευση προετοιμάζει την επόμενη σύγκρουση, με θύματα ξανά τους λαούς».

Μπορεί να είμαστε αντίθετοι σε πολλά με τον γενικό, αλλά εδώ συμφωνούμε απόλυτα.

Επίσης, συμφωνούμε και με κάτι άλλο που είπε: «Την ίδια ώρα που η ΝΔ εκβιάζει με διπλές εκλογές δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πλασάρει την ξαναζεσταμένη σούπα της δήθεν “ κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων” ας σκεφτεί ο καθένας ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι τα παζάρια τους να καταλήξουν σε αυτό που τώρα όλοι ξορκίζουν, σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ».

Προφανώς, ο γραμματέας αυτό που υπονοεί είναι ότι ξεπούλημα του Αιγαίου χωρίς συγκυβέρνηση δεν γίνεται.

Μήπως τελικά πίσω από την επίσπευση της ψήφισης του εκλογικού νόμου και των σεναρίων για πρόωρες εκλογές τo φθινόπωρο, κρύβεται μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να μπει ανεμπόδιστα η ταφόπλακα στην πατρίδα;

Εξάλλου, ανάλογη κυβέρνηση είχε σχηματιστεί και το ’11 μετά από την καταστροφική κυβίστηση του Σαμαρά.

Λίγο μετά είχαμε εκλογές και συνεχίστηκε το... θεάρεστο μνημονιακό έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Ίσως Μητσοτάκης και Τσίπρας να θέλουν να τους αντιγράψουν.

Εντούτοις, ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Γιατί τώρα μιλάμε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας κι όχι για επιβολή δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων.

Κι αν κάηκε η Ελλάδα τότε λόγω της οικονομικής εξόντωσης των πολιτών, φαντάζεστε τι θα συμβεί αν χαθούν εδάφη.

Τρίζουν τα κόκκαλα του Βενιζέλου... νεοφιλελεύθερα αδέρφια!!!

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]