Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυσαρέσκεια από την Τυνησία γιατί δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη


Η Τυνησία εξέφρασε σήμερα τη λύπη της που δεν προσκλήθηκε στη διεθνή διάσκεψη για τη γειτονική της Λιβύη που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στο Βερολίνο σε μια προσπάθεια έναρξης μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ο πρεσβευτής της Τυνησίας στο Βερολίνο εξέφρασε την κατάπληξη του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle. Η τυνησιακή διπλωματία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δηλώσεις του απηχούσαν την θέση της, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η εφημερίδα Le Temps με τίτλο "ακατανόητο", αναφέρεται στην απόφαση και εκφράζει λύπη για το "σκληρό πλήγμα για τη διπλωματία".

Η Τυνησία, η οποία αυτή την περίοδο είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προετοιμάζεται για ενδεχόμενη ροή χιλιάδων πολιτών που θέλουν να γλιτώσουν από τις μάχες στη Λιβύη.


Η χώρα συνεχίζει να μην έχει νέα κυβέρνηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές και του υπουργείου Εξωτερικών ηγείται ο μεταβατικός υπουργός Σάμπρι Μπαχτόμπτζι.

Ο τελευταίος συνάντησε κεκλεισμένων των θυρών τους ομολόγους του που μετέβησαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν για την σύγκρουση στη Λιβύη, κυρίως τον Γάλλο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον Ιταλό Λουίτζι ντι Μάιο.

Ο πρόεδρος Κάις Σαΐντ επανέλαβε την ουδετερότητα της Τυνησίας έπειτα από μια συνάντηση του στα τέλη Δεκεμβρίου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα στηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάρατζ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, απέναντι στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]