Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Ορούτς Ρέις


Απομακρύνθηκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Oruc Reis", το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως το περιστατικό δεν εμπνέει καμία ανησυχία και ήδη το τουρκικό σκάφος έχει βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από την Κάρπαθο για να κατευθυνθεί στην περιοχή που βρισκόταν το τουρκικό σκάφος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος βρέθηκε περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το ερευνητικό τουρκικό σκάφος "ORUC REIS" κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR.


Να σημειωθεί ότι το Ορούτς Ρέις βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου σε περιοχή που είχε δεσμεύσει με NAVTEX η Τουρκία αλλά τελικά κινήθηκε δυτικότερα και τώρα βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Aναφερόμενος στο θέμα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι "η Ελλάδα προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και σύνεση" και συνέδεσε το σημερινό γεγονός με την οξυμένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων μηνών, ιδίως στο προσφυγικό-μεταναστευτικό "με τις ροές που έστειλε η Τουρκία το δεύτερο εξάμηνο του 2019". "Η ελληνική εξωτερική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, τονίζει την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και, πλέον, αποκτούμε αρκετούς συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια, σε μια εποχή που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο είναι αρκετά έντονες", κατέληξε χαρακτηριστικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εφυγε απο την ελληνικη υφαλοκρηπιδα και (ξανα)πηγε στην Κυπριακη ΑΟΖ!

    Και χαιρονται οι ξεφτιλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]