Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Στους 64 οι τραυματίες από την επίθεση του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου


Ο στρατός των ΗΠΑ παραδέχθηκε χθες Πέμπτη ότι περισσότερα στελέχη του από ό,τι είχε ανακοινώσει ως τώρα τραυματίστηκαν στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην ιρακινή επικράτεια την 8η Ιανουαρίου σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ως χθες Πέμπτη, «συνολικά 64 στελέχη» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε διαγνωστεί πως είχαν «ήπιας» μορφής διάσειση, ή «τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις», κατά τον όρο που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ.

Την Τρίτη, ο ίδιος αξιωματικός είχε κάνει λόγο για 50 τραυματίες στην επίθεση του Ιράν. Αρχικά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του διαβεβαίωσαν ότι κανένα στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δεν τραυματίστηκε.


Η Τεχεράνη προχώρησε στις επιθέσεις αυτές σε αντίποινα για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης την 3η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Κάμπελ, από τους 64 στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν, οι 39 έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους.

Μετά την επίθεση προσφέρθηκαν φροντίδες από γιατρούς «επί του πεδίου στο Ιράκ, στο Κουβέιτ και στη Γερμανία» στα στελέχη που τραυματίστηκαν, εξήγησε ο αξιωματικός επισημαίνοντας πως και ο νεότερος απολογισμός συνεχίζει να «υπόκειται σε αλλαγής».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ως χθες Πέμπτη, «συνολικά 64 στελέχη» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε διαγνωστεί πως είχαν «ήπιας» μορφής διάσειση, ή «τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις», κατά τον όρο που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ."


    Οι Ισραηλινοι εχουν αλλη αποψη!

    https://dimpenews.com/2020/01/08/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%80%ce%b9%ce%b5-%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%cf%81%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b5-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd/

    "O ανταποκριτής της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz Jack Khoury αναφέρει ότι 224 τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο ΗΠΑ στο Tel Aviv μετά την πυραυλική επίθεση με 17 βαλλιστικούς πυραύλους στη βάση Ain Al-Asad στο Ιράκ.Ο λογαριασμός Twitter του Jack Khoury ανεστάλη κάποια λεπτά μετά τη δημοσίευση αυτού του tweet. Το Ισραήλ διοχετεύοντας αυτή την πληροφορία δείχνει τη δυσφορία τoυ για διστακτικότητα Τραμπ ν΄απαντήσει και ουσιαστικά δικαιώνει την Τεχεράνη που μίλησε για 220 και πλέον Αμερικανούς τραυματίες. Βέβαια ο ισραηλινός τύπος δεν μιλά για νεκρούς αλλά όταν έχεις εκατοντάδες τραυματίες είναι σίγουρο πως έχεις δεκάδες νεκρούς. Άλλωστε τα φέρετρα δεν πήγαν στο Τel Aviv αλλά κατευθείαν στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ βέβαια στο διάγγελμά του όπου εμφανίστηκε φανερά καταβεβλημένος αρνήθηκε ότι είχε απώλειες σε έμψυχο δυναμικό για να δικαιολογήσει προφανώς την ατολμία του ν΄απαντήσει γιατί ξέρει απέναντί του δεν έχει το Ιράν μόνο αλλά και τις υπερδυνάμεις συμμάχους του.Κάλεσε δε σε βοήθεια το ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή στη Μ Ανατολή…Ενώ από την πλευρά του περιορίστηκε ν΄ανακοινώσει τη λήψη και νέων οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]