Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά ΜΜΕ: Ένταση στα Ίμια με ελληνικά και τουρκικά πλοία


Τις τελευταίες ώρες, η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ελληνοτουρκική ένταση στα Ίμια. Μάλιστα, σε «βίντεο» που δημοσιεύει επιχειρεί να δείξει την κινητικότητα των πλοίων της ακτοφυλακής και των δύο χωρών στην περιοχή

Την ώρα που η Άγκυρα επιχειρεί να ανεβάσει επικίνδυνα τους τόνους στο Αιγαίο στέλνοντας το Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιδιώκοντας ίσως σε πρώτη φάση να τεστάρει και τις αντοχές της Αθήνας -η οποία πάντως επιδεικνύει απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα- επιστρατεύει παράλληλα το «όπλο» της προπαγάνδας, ανήμερα μάλιστα της 24 επετείου από την κρίση των Ιμίων.

Τις τελευταίες ώρες, η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ελληνοτουρκική ένταση στα Ίμια. Μάλιστα, σε «βίντεο» που δημοσιεύει επιχειρεί να δείξει την κινητικότητα των πλοίων της ακτοφυλακής και των δύο χωρών στην περιοχή.


Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο περί οποιουδήποτε επεισοδίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το σενάριο της να πρόκειται περί ακόμη ενός πυροτεχνήματος της Αγκυρας με σκοπό να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης.



Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, ελληνικά και τουρκικά πλοία του Λιμενικού ήρθαν σήμερα αντιμέτωπα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Όπως αναφέρεται, τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής σήμερα από νωρίς το πρωί επιτηρούν τις βραχονησίδες πλησιάζοντας μέχρι 50 μέτρα τα Ίμια.

Γύρω στις 11.30 το πρωί 6 ελληνικά ψαροκάικα -όπως αναμεταδίδει το Sigmalive.com- που ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Κάλυμνο προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια, αλλά δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής δεν τα άφησαν να πλησιάσουν και αποσύρθηκαν σε απόσταση περίπου 2 μιλίων.

Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής απέπλευσαν από την Κω και την Κάλυμνο, αλλά μόλις είδαν τα τουρκικά πλοία –σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα- αποσύρθηκαν στην Καλόλιμνο. Την ώρα της έντασης τα τουρκικά ψαροκάικα που βρίσκονταν στα λιμάνια της Αλικαρνασσού απέφυγαν να κατευθυνθούν στην περιοχή των Ιμίων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν μεταξύ τους μέχρι και 300 μέτρα.

Το πρωί στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονταν 3 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, αλλά το μεσημέρι ο αριθμός τους αυξήθηκε στα 6. Ένα από τα τουρκικά σκάφη πλησίασε τις βραχονησίδες Ίμια σε απόσταση 100 μέτρων και σταμάτησε για λίγο, την ώρα που τα άλλα τουρκικά σκάφη παρέμειναν πιο πίσω σε απόσταση μισού έως 2 μιλίων για να παρακολουθούν. Παράλληλα, το ελληνικό σκάφος περίμενε -όπως αναφέρεται- σε απόσταση 1.5 μίλι, μπροστά στο νησί Καλόλιμνος.

Σήμερα πάντως από την περιοχή των Ιμίων πραγματοποίησαν διέλευση από την πλευρά των τουρκικών υδάτων, όπως σημειώνεται, πλοία που μετέφεραν ξηρό φορτίο από το Γκιουλούκ της Τουρκίας προς το Ισραήλ

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται στην Καλόλιμνο με περίπου 60 στρατιώτες, αποβάθρα, πίστα ελικοπτέρων και πύργο ραντάρ σήμερα παρουσίασε ιδιαίτερη κινητικότητα. Οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν συνεχώς τα Ίμια από το φυλάκιο, σημειώνεται.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο περί οποιουδήποτε επεισοδίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το σενάριο της να πρόκειται περί ακόμη ενός πυροτεχνήματος της Αγκυρας με σκοπό να δημιουργηθεί σκηνικό έντασης."


    Αν ειναι "πυροτεχνημα" η ειδηση, καλο θα ειναι να υπαρχουν και ελληνικα βιντεο ωστε να υπαρχει

    αμεση απαντηση στην τουρκικη προπαγανδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]