Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται κόλπο-γκρόσο με τις ΜΚΟ;


Στις επόμενες εβδομάδες το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό θα φύγει από την επικαιρότητα. Ήδη η τουρκική προκλητικότητα έχει αρχίζει και κερδίζει το ενδιαφέρον του πατριωτικού χώρου.

Σε αυτό τον καιρό όμως, κάποια πράγματα θα προχωρήσουν. Πρώτο και κύριο είναι φυσικά οι μετεγκαταστάσεις των μεταναστών σε όλη την χώρα. Οι οποίες όσο και εάν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν, σίγουρα δεν θα ελαφρύνουν το πρόβλημα που υπάρχει στα νησιά μας, καθώς οι αριθμοί αυτών που μπαίνουν είναι κατά μεγαλύτεροι από αυτούς που μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εκτός από αυτό θα αρχίσουν να κτίζονται και οι «δομές», που ως σκοπό θα έχουν να διασφαλίσουν ότι και άλλοι μετανάστες θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, αλλά και αυτές που θα μετατραπούν σε κλειστές στα νησιά του Αιγαίου.

Θα προχωρήσουν και άλλα πράγματα όμως. Όπως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ΜΚΟ. Για τις οποίες ο ελληνικός λαός εδώ και καιρό ζητούσε τον περιορισμό τους. Για τις οποίες δήμαρχοι και Περιφερειάρχες των νησιών του Αιγαίου είχαν «βγει στα κάγκελα» καταγγέλλοντάς τις. Οι οποίες είχαν μετατραπεί σε «πληγή» και επί της ουσίας ασκούσαν την μεταναστευτική πολιτική στην χώρα μας. Αυτό, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα αλλάξει. Πώς θα αλλάξει όμως; Θα υποχρεωθούν να δίνουν λόγο; Θα υποχρεωθούν να παρουσιάζουν τις δραστηριοτητές τους; Θα υποχρεωθούν τουλάχιστον να μην «διαφημίζουν» την Ελλάδα ως τόπο απόβασης για το λαθρομεταναστευτικό τσουνάμι;


Όλο το χρήμα μέσω ΔΟΜ και Ύπατης Αρμοστείας

Έχουμε την εντύπωση ότι δεν πάμε προς τα εκεί. Αυτό που θα επιχειρηθεί να γίνει από την κυβέρνηση, είναι κάτι διαφορετικό. Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, θα επιλεγούν δύο οργανώσεις, ο ΔΟΜ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, οι οποίες θα λειτουργούν ως οι «κάνουλες», μέσω των οποίων θα υλοποιούν προγράμματα όλες οι υπόλοιπες ΜΚΟ. Και μιλάμε για κάνουλες που θα διαχειρίζονται πολύ χρήμα.

Ήδη μαθαίνουμε ότι αυτοί οι δύο οργανισμοί έχουν αναπτύξει ισχυρότατες σχέσεις με ανθρώπους κλειδιά στην κυβέρνηση και συνδιαμορφώνουν το νέο πλαίσιο για τις ΜΚΟ. Μπορεί το χάος με τις μικρότερες ΜΚΟ να ελαττωθεί, όμως το πρόβλημα θα παραμείνει, καθώς και αυτές οι δύο ΜΚΟ λειτουργούν με τρόπο που θα έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον ροές στην χώρα.

Και αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν ακόμη και βουλευτές της ΝΔ από εκπροσώπους αυτών των ΜΚΟ τελευταία, όταν πήγαν στην Βουλή για να τους μιλήσουν αλλά δεν δέχθηκαν… ερωτήσεις από αυτούς, πολύ φοβούμαστε ότι το αποτέλεσμα της απόπειρας «ελέγχου» των ΜΚΟ δεν θα βοηθήσει και πολύ στο «σημείο μηδέν», εκεί δηλαδή όπου οι ΜΚΟ θεωρούν ότι παράγουν έργο. Ίσως βοηθήσει στην κατασπατάληση χρήματος, αλλά ως εκεί. Η ουσία δεν θα αντιμετωπισθεί.

The Righter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]