Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος διπλωμάτης εμφάνισε τον «χάρτη» Τουρκίας - Λιβύης για την ΑΟΖ


Τον «χάρτη» με τον οποίο Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν στον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών, μέσω υπογραφής σχετικού μνημονίου δημοσίευσε στο Twitter Τούρκος υψηλόβαθμος διπλωμάτης. Όπως προκύπτει εκ του συγκεκριμένου χάρτη ουσιαστικά η επήρεια της Κρήτης έχει πλήρως απαλειφθεί. Την ίδια ώρα το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει δώσει τελεσίγραφο ως την Παρασκευή στον Λίβυο Πρέσβη να παρουσιάσει τη συμφωνία με την Τουρκία, ειδάλλως πρόκειται να απελαθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, ο Cagatay Erciyes, στέλεχος της τουρκικής διπλωματικής υπηρεσίας, με θητεία σε καίρια πόστα όπως στο Λίβανο και στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο οποίος αυτή την περίοδο ασκεί χρέη Γενικού Διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ανήρτησε τον χάρτη με τα σημεία «οριοθέτησης» ΑΟΖ (και υφαλοκρηπίδας), με βάση τη συμφωνία Λιβύης - Τουρκίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών.


Τα αλφαβητικά σημεία αναφοράς στον χάρτη του tweet ως «εξωτερικά όρια στην Ανατολική Μεσόγειο» είναι τα ακόλουθα:

A-Β: «Συμφωνία Τουρκίας-ΤΔΒΚ 2011» (ΤΔΒΚ: Κατεχόμενα της Κύπρου)

C-D-E: «Μέση γραμμή μεταξύ ενδοχώρας Αιγύπτου-Τουρκίας»

E-F: «Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]