Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δεν εκβιάζουμε το ΝΑΤΟ, έχουμε πλήρη δικαιώματα βέτο


Η Άγκυρα δεν θέτει το ΝΑΤΟ υπό εκβιασμό με το να απορρίπτει τον αμυντικό σχεδιασμό του για τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, και διαθέτει πλήρη δικαιώματα βέτο εντός της Συμμαχίας, ανέφερε σήμερα τουρκική πηγή ασφαλείας, πριν από την διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Όπως εξάλλου μετέδωσε το Reuters την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία αρνείται να υποστηρίξει ένα αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία μέχρι να εξασφαλίσει μια πιο διευρυμένη υποστήριξη εκ μέρους της Συμμαχίας στην επίθεση που διεξάγει κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.


Παράλληλα, η Άγκυρα δήλωσε πως το αδιέξοδο έχει προκληθεί επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την υποστήριξή τους από ένα ξεχωριστό αμυντικό σχέδιο για την Τουρκία.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένας θεσμός όπου η Τουρκία διαθέτει πλήρη δικαιώματα βέτο, πολιτικά και στρατιωτικά και υπάρχουν διαδικασίες εκεί», είπε η πηγή. «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, δεν εκβιάζει η Τουρκία, μια τέτοια δήλωση είναι απαράδεκτη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]