Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνοτουρκικά: Μερικές προτάσεις απεγκλωβισμού...


Πως θα μπορούσε ένα μικρό κράτος, που το ευνοεί η γεωγραφία του αλλά όχι οι γείτονές του, να εξορύξει φυσικούς πόρους από την ΑΟΖ του, συμπεριφερόμενο ως κυρίαρχο, εντός πλέγματος πολυμερών συμμαχιών και διμερών σχέσεων, δρώντας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, με αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών του και με αποφασιστικότητα έναντι των όποιων προκλήσεων του επιφυλάσσει η Ιστορία και η Γεωγραφία του, διερωτάται σε σχόλιό του o Ιεροφάντης.

Ιδού οι προτάσεις του:

1. Ενισχύω εσωτερικά το εθνικό και πατριωτικό συναίσθημα και καταπολεμώ τον εθνομηδενισμό, τη μαυρίλα, το μπόλιασμα, την ηττοπάθεια, τους Αντίχριστους και γενικά, τη διαβρωτική δράση κάθε είδους εθνοτερμίτη και εθνο-θρησκευτικοαποδομητή (ΜΚΟ, ΜΜΕ, (δήθεν) καλλιτεχνικό λόμπι, καθηγηταριό άεθνων με μούσι και ταγάρι, αλληλέγγυοι, κλπ).

2. Τιθασεύω το μεταναστευτικό ρεύμα, μονομερώς, με άμεσα μέτρα σκληρής αποτροπής, το οποίο, κατά παραδοχή όλων πλέον, συνιστά ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

3. Απελευθερώνω όσο πιο γρήγορα γίνεται την οικονομία μου και τους δρώντες σε αυτή, από τα δεσμά του σταλινικού κρατισμού, της σοσιαλμανιακής πολυνομίας, της αρνησιδικίας και του ασφυκτικού φορολογικού πλαισίου.

4. Δεν κάθομαι σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων προκαταβολικά με κανέναν, ούτε εκπέμπω μηνύματα προς οιαδήποτε κατεύθυνση, προδιαγεγραμμένου συμβιβαστικού πνεύματος για το οτιδήποτε.


5. Ξεκινώ διπλωματικό μαραθώνιο και δεν παρακαλώ, αλλά ασκώ πιέσεις, σε φίλους και συμμάχους, για καθαρές θέσεις υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο συμμετοχής σε κοινά fora.

6. Επανεξοπλίζομαι όσο πιο γρήγορα γίνεται (α) με βαριά οπλικά συστήματα από χώρες που εκτιμώ ότι πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά θα με ενισχύσουν και (β) με έξυπνες, εγχώρια ανεπτυγμένες λύσεις.

7. Στηρίζω ισχυρά, χώρες με τις οποίες αναπτύσσω στρατηγικές συγκλίσεις, στις δικές τους τακτικές επιδιώξεις, εφόσον αυτές δεν αντιστρατεύονται τον πυρήνα των εθνικών συμφερόντων μου.

8. Καταθέτω συντεταγμένες ΑΟΖ (σε όλο το εύρος της, μονομιάς) στα Ηνωμένα Έθνη και ζητώ πολιτισμένα και με διάλογο από όλους τους γείτονές μου, να συνεννοηθούμε.

9. Οριοθετώ ΑΟΖ με τους φίλους και συμμάχους γείτονες που αποδέχονται συνεννόηση και συνάπτω υψηλής διαβάθμισης διμερείς διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες αμοιβαίας συνδρομής.

10. Καθορίζω οικόπεδα εκμετάλλευσης και τα διανέμω σε ενδιαφερόμενους σε όλο το εύρος της ΑΟΖ (πχ η EXXON παίρνει ένα πακέτο με οικόπεδα στον Κυπαρισσιακό κόλπο, το Λιβυκό πέλαγος και ανοικτά του Καστελόριζου).

11. Στις φίλες και σύμμαχες χώρες που διαφωνούν, προτείνω προσφυγή στα διεθνή διαιτητικά fora, επί τη βάση αμοιβαίων συνυποσχετικών και χωρίς απειλή ή χρήση βίας, ή μονομερών ενεργειών αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων εκατέρωθεν.

12. Στην απειλή έμπρακτης αμφισβήτησης κυριαρχικού δικαιώματος από φίλες και σύμμαχες χώρες που διαφωνούν, απαντώ με, αναλογικές της απειλής, αποτρεπτικές ενέργειες.

13. Ασκώ πολιτική και δια της προβολής της ένοπλης ισχύος μου.

14. Στην έμπρακτη αμφισβήτηση κυριαρχικού δικαιώματος από φίλες και σύμμαχες χώρες που διαφωνούν, απαντώ με κλιμακούμενη άσκηση βίας που φτάνει μέχρι και σε συντριπτικό τοπικό πλήγμα στον αμφισβητία και επίδειξη τοπικής εναέριας και θαλάσσιας κυριαρχίας.

15. Φίλες και σύμμαχες χώρες που προβαίνουν σε έμπρακτες αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων κατατάσσονται πλέον με όρους Εθνικής Στρατηγικής, στις εχθρικές χώρες.

16. Στην απειλή γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης από εχθρικές χώρες, διαθέτω δόγμα προληπτικού πλήγματος σε αυτές και κυρίως, μέσα και ανθρώπους, για να το εφαρμόσω.

Μια μικρή προσφορά απεγκλωβισμού.

Άραγε θα τολμήσει η κυβέρνηση να υιοθετήσει έστω και τις μισές;

Ίδωμεν…

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο Κουλης υιοθετησε την "τακτικη" τσιπρα σε Λαθρομεταναστευτικο και Σκοπιανο με το καλημερα!

    Ο δε Βοριδης,με "τσεκουρατες" κουβεντες, εφθασε στο εξευτελιστικο σημειο να διαμηνυει απο την

    Βουλη,οτι επειδη η πλειοψηφια στηριξε με αυτοδυναμια την ΝΔ, αυτοματως ταυτοποιειται με την

    πολιτικη της ΝΔ για την επαισχυντη "συμφωνια"!

    Οι δε μπαχαλακηδες λειτουργουν πλεον ως καταδρομεις!

    Η δε Κεραμεως θιγεται με το θρησκευμα στα απολυτηρια, αλλα δεν θιγεται με το "δικαιωμα" των

    λαθρομεταναστων να καταστρεφουν και να δημιουργουν συμπλοκες εις βαρος της ασφαλειας του

    γηγενους πληθυσμου,ακομα μαλιστα και οταν καταστρεφονται Εκκλησιες και χριστιανικα συμβολα!

    Εσεις στο Antinews ,πως τους κοβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επέκταση συνόρων στα 12νμ...κλείσιμο των συνόρων στους λαθρομετανάστες και έκτακτη άσκηση Παρμενίων...απέλαση του Τούρκου πρέσβη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ μέ τίς απόψεις σου. Αλλά σκέφτηκες ότι θά χαρακτηριστείς φασίστας, ρατσιστής,ακροδεξιός. Καθώς προτείνεις κλείσιμο συνόρων κτλ... Θά σέ χαρακτηρίσουν οί μισθοδοτούμενοι ανθρωπιστές ΜΚΟ. Παρατήρια επαγγγελματιών τού αντιρατσισμού. Άλλά ή Ελλάδα ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. Όταν πολιτικοί [πχ Ντόρα Μπακογιάννη] λένε: "Τί θέλετε δηλαδή νά βγάλουμε τόν στόλο καί νά πυροβολεί; Νά τά βρούμε μέ Τουρκία". Άν οί ΕΔ εμποδιστούν νά πράξουν τό καθήκον τους. Δηλαδή υπεράσπιση τής εδαφικής ακεροιότητας καί εθνική ανεξαρτησία. Ποιός ό λόγος τής υπαρξής τους; Καί τό κυριώτερο: πρός τί τά δισεκατομμύρια γιά εξοπλισμούς; Μπίζνα δηλαδή ; Αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ; Θά πρέπει νά καταλάβουν οί ελληνόφωνοι πολιτικοί τής υποχωρητικότητας καί τού ενδοτισμού. Ότι άν πάθουμε καμμιά "ζημιά" τούς περιμένει ειδικό δικαστήριο, μέ κατηγορία εσχάτης προδοσίας. Καί φυσικά ή διαδοχή τών πολιτικών "τζακιών" "σβήνει" Έως εβδόμης γενεάς. Φυσικά αναφέρομαι στόν ενδυνάμει φιλοδοξούντα μελλοντικά πρωθυπουργία [Κ Μπακογιάννη] . Θά τόν έχουν " κάψει " ή ίδια τού ή οικογένεια μέ τήν πολιτική της,εκτός βέβαια τών απόψεων του. Γιά τους μουσουλμάνους εποίκους. Καί τήν δοτικότητα του πρός αυτούς. Έτοιμος νά τούς παραχωρήσει τήν Αθήνα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]