Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην αντεπίθεση ο Πούτιν


Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) αναμένεται να... παιχτεί η επόμενη σκηνή από το... σίριαλ του νέου τετραετούς αποκλεισμού που επέβαλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η χώρα θα προσφύγει στο CAS ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριές της να αγωνιστούν υπό τη σημαία της στις προσεχείς διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Οι κυρώσεις αφορούν τη χειραγώγηση των δεδομένων που έδωσε το 2019 το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Ρωσίας στον WADA και οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες δεν θα έχουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δικαίωμα συμμετοχής με τη σημαία της χώρας τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. «Εχουμε κάθε λόγο να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης. Πρέπει να αποφανθούν οι ειδικοί. Κάθε τιμωρία πρέπει να είναι ατομική και να βασίζεται σε αυτά που έχει κάνει το άτομο που τιμωρείται. Δεν μπορεί να είναι συλλογική και να επηρεάζει ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με παραβάσεις κανονισμών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, o κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ δεν δίστασε να δώσει και άλλη διάσταση στην υπόθεση: «Εάν υπάρχουν άνθρωποι στον WADA που επικροτούν την ομαδική τιμωρία, τότε θα πιστέψουμε ότι δεν ενδιαφέρονται για έναν καθαρό αθλητισμό, αλλά παίζουν πολιτικά παιχνίδια τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το ολυμπιακό πνεύμα».


Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του WADA, Τζόναθαν Τέιλορ υποστήριξε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο πολύ δύσκολα θα λάβει μία διαφορετική απόφαση από αυτή του Οργανισμού. Ο Ρωσικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ (RUSADA) θα έχει στη διάθεσή του 21 ημέρες μέχρι να αποφασίσει εάν θα προσφύγει στο CAS. Το συμβούλιο του RUSADA αναμένεται να συνεδριάσει στις 19 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ασκήσει έφεση. Στο σκάνδαλο εκτιμάται ότι ενέχονται 145 Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες με το 1/3 από αυτούς να είναι ακόμη ενεργοί. «Εάν ένας αθλητής μπορέσει να αποδείξει ότι δεν ενέχεται στη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων, τότε θα μπορέσει να αγωνιστεί με ουδέτερη σημαία», τόνισε ο κ. Τέιλορ.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της ρωσικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του WADA ώστε να διερευνήσει την έκταση που έχει η απόφαση στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κάθε ποδοσφαιριστής της ρωσικής ομάδας πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με απαγορευμένες ουσίες ενώ δεν έχει διευκρινιστεί, εφόσον ισχύσουν τα προηγούμενα, η στολή που θα μπορούν να φοράνε οι παίκτες. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν ως αθλητές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με τη στολή με τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους, ενώ προς τιμήν όσων Ρώσων διακρίθηκαν υψώθηκε η σημαία της ΔΟΕ και ακούστηκε ο Ολυμπιακός Υμνος. Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, η FIFA δεν έχει κάποια επίσημη σημαία, παρά μόνο το λογότυπό της σε μπλε φόντο, δεν διαθέτει ύμνο, ενώ η μοναδική στολή που έχει είναι αυτή του διαιτητή. Και, φυσικά, είναι αδύνατον οι ποδοσφαιριστές από μία ομάδα χώρας να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο ντυμένοι... διαιτητές.

Σπυριδούλα Σπανέα
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]