Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Ερντογάν μετέτρεψε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού σε θαλαμηγό


Η μετατροπή ενός εκπαιδευτικού σκάφους του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε πολυτελή θαλαμηγό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μετακινήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί, τις τελευταίες ημέρες, ακόμα ένα πεδίο σύγκρουσης μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος AKP και του αντιπολιτευόμενου CHP, με βουλευτές των κεμαλιστών να στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του Τούρκου προέδρου, κατηγορώντας τον για εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, δικτατορικές τάσεις αλλά και για μεγαλομανία.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε γιοτ, το μήκους 40 μέτρων εκπαιδευτικό σκάφος, ώστε να συμπεριληφθεί στον μικτό στόλο των μέσων μετακίνησης του Τ. Ερντογάν έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, ενώ ο αντιπρόεδρος Φ. Οκτάι επιβεβαίωσε την «αλλαγή αρμοδιοτήτων» του σκάφους, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, τα οποία αναπαράγουν οι βουλευτές του CHP στην κόντρα με τον Ερντογάν, το σκάφος άρχισε να κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης το 2000 με στόχο να αποτελέσει μέσο εκπαίδευσης των στελεχών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.


Το Yacamoz, όπως ήταν η αρχική του ονομασία, έχει εκτόπισμα 495 τόνων και μπορεί να φιλοξενήσει 100μελές πλήρωμα, ενώ παραδόθηκε στο τουρκικό ναυτικό το 2006, υπηρετώντας ως εκπαιδευτικό σκάφος με την ονομασία Y68 μέχρι το 2015, οπότε και η χρήση του άλλαξε, μετά από απόφαση της τουρκικής προεδρίας.

Μάλιστα, μεταξύ του 2015 και του 2019, οι θεάσεις του σκάφους περιορίστηκαν στο ελάχιστο, γεννώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με την χρήση του, με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας να περιορίζεται μόνο στο να αναφέρει πως το σκάφος εξυπηρετεί τις ανάγκες του Τούρκου προέδρου, όταν αυτό απαιτείται.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της τουρκικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, η «μεταγραφή» της θαλαμηγού εντάσσεται στα πλαίσια της δημιουργίας ενός «παλατιού» για τον Ερντογάν στις μεσογειακές ακτές και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαρμαρίδας, στα νοτιοδυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, με αρκετούς ακόμα να συνδέουν με τα παραπάνω και την αγορά ενός αεροσκάφους Boeing 747-8i το 2018 από το Κατάρ, που όπως καταγγέλεται χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις μετακινήσεις του Τούρκου προέδρου, εγείροντας ερωτήματα για το συνολικό κόστος του προσωπικού «στόλου» του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο και επωμίζονται εξ ολοκλήρου οι Τούρκοι πολίτες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]