Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Δεν κάνουμε πίσω για τους S-400


Ο Τραμπ "κατανόησε" τη θέση μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατανοεί την τουρκική θέση σχετικά με το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, μετά τις εξηγήσεις που του έδωσε στην πρόσφατη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

"Είπα στον κ. Τραμπ πώς η Τουρκία εξαναγκάστηκε να αγοράσει το αμυντικό σύστημα πυραύλων S-400 από τη Ρωσία και εκείνος αναγνώρισε τη θέση μας", είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ο οποίος μίλησε, με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) την Τρίτη.

Ο Ερντογάν συνέχισε σημειώνοντας ότι είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως η Άγκυρα θα ψάξει για εναλλακτικές εάν οι ΗΠΑ δεν υιοθετήσουν πιο συμβιβαστική στάση στο ζήτημα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η χώρα του δεν θα κάνει πίσω στο ζήτημα των ρωσικών S-400. Η Τουρκία αποφάσισε την αγορά των τελευταίων το 2017, όταν οι προσπάθειές της για αγορά αντίστοιχου αμερικανικού συστήματος ναυάγησε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν συμβουλέψει την Τουρκία να επιλέξει το σύστημα Patriot έναντι των S-400, σημειώνοντας ότι οι τελευταίοι είναι ασύμβατοι με τη στρατιωτική δομή Άμυνας του ΝΑΤΟ.


Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η άρνηση των ΗΠΑ να τις πουλήσουν τους Patriot την οδήγησε σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης στη Ρωσία, η οποία προσέφερε καλύτερη συμφωνία, καθώς και μεταφορά μέρους τεχνολογίας.

"Αποκαλούν τις YPG εταίρους"

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέκρινε ακόμη τις ΗΠΑ επειδή αποκαλούν τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) "εταίρους".

"Το PKK/YPG απελευθέρωσε χιλιάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε σε στρατόπεδα και φυλακές στη Συρία προκειμένου να εκβιάσει. Ξέρετε ότι οι ΗΠΑ έχουν εταίρους στη Συρία, αυτοί είναι οι λεγόμενοι εταίροι τους", είπε στους βουλευτές του AKP.

Οι YPG και το πολιτικό κόμμα που βρίσκεται πίσω τους, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), θεωρούνται ευρέως παρακλάδια του παράνομου στην Τουρκία Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει αντάρτικο κατά της Άγκυρας από το 1984 και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο στην τουρκική επικράτεια, όσο και σε ΗΠΑ - ΕΕ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]