Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αν η Τουρκία κτυπήσει την Ελλάδα ο Τραμπ δεν θα βοηθήσει"


Μία απάντηση του πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε σάλο στο διπλωματικό σκηνικό της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην ουσία υποστήριξε ότι αν η Τουρκία κτυπήσει στρατιωτικά την Ελλάδα, δεν θα λάβει βοήθεια από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθανάσιου Έλλις «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ο κ. Μπερνς είπε:
«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ».
Ο κ. Μπερνς πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης.

Τόνισε, βέβαια, ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αν προκληθεί πολεμική κρίση θα την δημιουργήσει η Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρώην πρέσβης υπενθύμισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πλήρωσε για την αγορά των S-400, ούτε για την εισβολή στη Βόρεια Συρία.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Κρις βαν Χόλλεν, αναφερόμενος στην πιθανότητα να τιμωρηθεί η Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, είπε:
Ο Πρόεδρος Τραμπ αναζητεί κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγει την χρήση του νόμου CAATSA ενώ στην Γερουσία ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μις Μακ Κόνελ λειτουργεί ως ασπίδα του για να μην έρθει ο σχετικός νόμος για ψήφιση.
Αναρωτήθηκε ο γερουσιαστής:
Υπάρχει προηγούμενο νατοϊκής χώρας που «υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, επιτίθεται σε συμμάχους μας και απειλεί να δολοφονήσει τον στρατηγό τους, συναλλάσσεται με Ρώσους και αντί να πληρώσει το τίμημα λαμβάνει πρόσκληση στον Λευκό Οικο;».
Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ρώτησε:
“Πότε θα αναγνωρίσουμε τον Ερντογάν γι’ αυτό που πραγματικά είναι;”
 Τον χαρακτήρισε αυταρχικό και προβληματικό ηγέτη.
Και πρόσθεσε:
“Πρέπει να είμαστε περισσότερο παρόντες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πρέπει να παίξουμε ενεργό ρόλο. Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τις δημοκρατικές χώρες”, είπε ο γερουσιαστής, που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία στις δημοκρατικές χώρες.
HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δεν χρειαζομασταν "επιβεβαιωση" απο τον αμερικανο πρωην πρεσβη.

    Το πραγματικο ερωτημα που θα επρεπε να τεθει ειναι αν οι τουρκοι θα εχουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ στρατιωτικη

    βοηθεια απο το Πακισταν σε περιπτωση συρραξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα μας αφήσει μόνο ο Τραμπ μόνους μας. Θα μας αφήσουν οι ΗΠΑ, όποιος και να είναι ο πρόεδρός τους, εφόσον την Ελλάδα την κυβερνούν άνθρωποι που η Δύση τους θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ.

    Όταν ο Ερντογάν θεώρησε ότι απειλείται η εδαφική ακαιρεότητα της Τουρκίας από τη δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν (και πράγματι απειλείται) αντέδρασε, αγρίεψε και δε δίστασε να κοντράρει τη Δύση και το ΝΑΤΟ, ακόμα και να προσεγγίσει τον στρατηγικό "εχθρό" του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία. Κι εμείς οι Έλληνες τον λέμε τρελλό, προβληματικό κλπ. Λες και το φυσιολογικό θα ήταν να δεχθεί να ακρωτηριαστεί η χώρα του.

    Όποτε η Δύση ζήτησε από την Ελλάδα παραχωρήσεις σε εθνικό επίπεδο (Β. Ήπειρος, Μακεδονικό, Κυπριακό κλπ.), οι δικοί μας πολιτικοί έκαναν αγώνα για το ποιος θα συμμορφωθεί στα κελεύσματα των δυτικών περισσότερο. Δείτε τη διαφορά...

    ΚΑι ναι, φίλε ΓΜ, θεώρησε δεδομένο ότι το Πακιστάν θα βοηθήσει την Τουρκία. Και όχι μόνο το Πακιστάν...

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε μόνοι πρέπει νά τό καταλάβουμε. Μιά χώρα -χώρος οσονούπω. Κυβερνώμενη,από πολιτικά τζάκια -φαμίλιες . Πιστοί υπηρέτες τών συμφερόντων τών αφεντικών τους. Εφαρμόζουν πιστά τά σχέδια τού αφανισμού μας σάν έθνους. Φόβαμαι ότι έρχεται κάτι πολύ κακό τό επόμενο διάστημα [εβδομάδες, μήνες, όχι χρόνος].Όμως δέν θά πρέπει νά μάς φοβίζει.Διότι τό έχω ξαναγράψει ,πολλές φορές, η "μεταπολίτευση τού Ιουλίου 1974 " .Θά τελειώσει όπως ξεκίνησε μέ εθνική καταστροφή , μιά ακόμη προδοσία [τήν βιώνουμε]. Ειδικά δικαστήρια επ' εσχάτη προδοσία γιά τούς πολιτικούς. Στήν θέση τών χουντικών τό 1975 ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! Καί θά βαρύνονται μέ κατηγορία απώλειας εθνικού εδάφους . Αλλά καί τό χειρότερο : Ώς ηθικοί αυτουργοί στίς κακοποιήσεις καί σφαγές Ελλήνων σέ πόλεις καί χωριά . Σέ όλη τήν Επικράτεια από κακομοίρους "πρόσφυγες" τζιχαντιστές πού έρχονται μιλιούνια νά εποικίσουν νά μάς κλέψουν τόν τόπο μας. Όσο γιά τά άλλα ναί αγαπητέ Ιωάννη καί ΓΜ. Υπάρχει διαχρονική συμμαχία τού τριγώνου Γερμανίας -Τουρκίας - Πακιστάν. Καί εντός τετραετίας τό αργότερο, τό Πακισταν θά έχει βοθήσει τήν Τουρκία νά αποκτήσει τήν πρώτη πυρηνική βόμβα .Βοήθεια σέ αυτό προσφέρει ΚΑΙ Η "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΣΙΑ! Μέ τήν βοήθεια στή δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στό Ακούγιου ώς τό 2023! Δυστυχώς είναι πολύ κοντά. Εκτός καί άν καλός θεός μέσω ημών μέ τήν επερχόμενη σύγκρουση μας καταστρέψει τά σχέδια τους, αυτά. Έχουμε να δούμε καί νά ζήσουμε πολλά. Πού θά χρειαστεί νά σταθούμε όρθιοι καί νάσ στήσουμε από τήν αρχή τήν πατρίδα καί τήν ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω μεχρι σημερα να καταλαβω πως συμφερει την Ρωσια η ισχυροποιηση της τουρκιας;

      Ποιο θα ειναι το αποτελεσμα μιας πυρηνικης τουρκιας;

      Βασικα, δεν συμφερει κανεναν (ΗΠΑ,Ισραηλ,ΕΕ,ΝΑΤΟ),αλλα τι κερδιζει η Ρωσια απο αυτο;

      Πως ειναι τοσο σιγουροι οι Ρωσοι πως τα γεωπολιτικα τους συμφεροντα θα συνεχιζουν να

      ταυτιζονται με αυτα των τουρκων στο προσεχες μελλον;

      Και τι ασπιδα προστασιας διαθετουν,αν υπαρχει οντως μεταφορα τεχνογνωσιας;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]