Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εποικισμός αυξάνει τους αστέγους


Πρόσφατα, η Γερμανική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (BAG) δημοσιοποίησε έκθεση, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2018 678.000 άνθρωποι ζούσαν χωρίς μόνιμη κατοικία, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία, 440.000 είναι μετανάστες, οι οποίοι κατοικούν σε κοινόβια. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα BILD.

Ο αριθμός παρουσιάζει αύξηση 4,2% – περίπου 30.000 άστεγοι – σε σχέση με το 2017 και περιλαμβάνει 41.000 άτομα, τα οποία όχι μόνον δε διαθέτουν μόνιμη κατοικία, αλλά ζουν στους δρόμους.

Το παράρτημα Αρωγής Αστέγων της BAG επισημαίνει ότι περί το 70% των αστέγων που δεν έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο ήταν το 2018 άτομα που ζουν μόνα τους, ενώ το υπόλοιπο 30% ήταν άτομα που ζουν μαζί με τους συντρόφους ή/και τα παιδιά τους.

Η Βερένα Ρόζενκε, διευθύντρια του συγκεκριμένου παραρτήματος, δήλωσε στην BILD ότι «υπάρχουν πολύ λίγα κοινωνικά καταλύματα ή καταλύματα που να μπορούν να υποστηριχθούν οικονομικά. Η κατάσταση δε θα γίνει καλύτερη τους επόμενους μήνες και πιθανότατα ούτε τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, μία ακριβής πρόβλεψη δεν είναι δυνατή. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις, η κατάσταση είναι πολύ έντονη».


Η Ρόζενκε παρατηρεί ότι μονογονεϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν συχνά τον μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν άστεγες, καθώς και μία ολόκληρη γενιά μερικώς απασχολουμένων, αυτοαπασχολουμένων και εργαζομένων σε άλλες ανασφαλείς θέσεις εργασίας.

Το 2018, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε να δαπανήσει σχεδόν 7 δισ ευρώ σε διάφορα μέτρα στήριξης των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένης και της στέγασής τους.

Την ίδια χρονιά, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπάνησε 23 δισ ευρώ για τους μετανάστες, 11% περισσότερα από το 2017.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]