Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνοκάθαρση στην Συρία από τους Τούρκους… Παντελής απουσία Τραμπ


Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος επέκρινε σε έκθεσή του την παντελή απουσία προσπάθειας από πλευράς της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για την αποτροπή της επίθεσης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, η οποία κατ’ αυτόν οδήγησε σε «εθνική εκκαθάριση», των Κούρδων, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Ο Ουίλιαμ Ρόουμπακ, αμερικανός απεσταλμένος στον διεθνή συνασπισμό εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατήγγειλε σε έκθεσή του τις «εσκεμμένες» προσπάθειες της Τουρκίας και των συμμάχων της για τη διάπραξη «εθνικής κάθαρσης» στη Συρία, ενέργειες που «δεν μπορούν παρά να οριστούν ως εγκλήματα πολέμου ή ως εθνική εκκαθάριση», σύμφωνα με την εφημερίδα.


«Κάποια μέρα», όταν τα γεγονότα θα έχουν περάσει και «γραφτεί στη διπλωματική ιστορία», αναφέρει, «ο κόσμος θα διερωτάται τι έγινε σε αυτή την περίπτωση, γιατί οι αξιωματούχοι δεν έκαναν περισσότερα για να τη σταματήσουν», γιατί «δεν μίλησαν ανοικτά και πιο σθεναρά», δεν «κατήγγειλαν την Τουρκία για τη συμπεριφορά της: μια απρόκλητη στρατιωτική επιχείρηση η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 200 άμαχοι, να εκτοπιστούν ή να μείνουν άστεγοι πάνω από 100.000 άλλοι», ανέφερε, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Νέας Υόρκης, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της έκθεσής του .

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους αρνήθηκε χθες να επιβεβαιώσει αν η «υποτιθέμενη» έκθεση, που χαρακτήρισε «εσωτερική κατ’ ιδίαν επικοινωνία», εστάλη ή όχι. «Τούτου λεχθέντος, ήμασταν σαφείς στο ότι εναντιωνόμασταν σθεναρά στην απόφαση του προέδρου [της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν να διατάξει τις δυνάμεις του να μπουν στη Συρία και κάναμε τα πάντα, πλην μιας στρατιωτικής αναμέτρησης, για να αποφευχθεί» αυτό, πρόσθεσε η Ορτέιγκους.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κυρίως οι αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία έχουν διαπράξει ωμότητες, ιδίως φόνους αμάχων. «Τα ερωτήματα αυτά παραμένουν και έχουμε θέσει το ζήτημα στα ανώτατα επίπεδα του τουρκικού κράτους», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]