Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το 40% του πληθυσμού της Γερμανίας θα είναι μετανάστες σε 20 χρόνια


Δυστυχώς η υπογεννητικότητα των Ευρωπαίων σε συνδυασμό με την αθρόα μετανάστευση θα αλλοιώσει πλήρως το δημογραφικό προφίλ της γηραιάς ηπείρου.

Σε μόλις είκοσι χρόνια, το 35 % με 40% του πληθυσμού της Γερμανίας θα αποτελείται από μετανάστες ή άτομα με μεταναστευτικές ρίζες, σύμφωνα με τις προβλέψεις ενός γερμανικού εμπειρογνώμονα για τη μετανάστευση. Μάλιστα στις πόλεις το ποσοστό αυτό θα είναι 65-70%

Ταυτόχρονα, τα άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο αναμένεται να ανέλθουν στο 70% των κατοίκων που ζουν σε μεγάλες πόλεις μέχρι το 2040, σύμφωνα με τις αναφορές της Deutsche Welle.

Ο καθηγητής Herbert Brücker, ο επικεφαλής ερευνητής της μετανάστευσης στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Έρευνας για την Απασχόληση (IAB), δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία «θα γίνει πιο διαφοροποιημένη».

«Σήμερα, περίπου το ένα τέταρτο των ανθρώπων στη Γερμανία έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο», δήλωσε ο Brücker. «Σε 20 χρόνια, θα είναι τουλάχιστον 35%, αλλά θα μπορούσε να είναι πάνω από 40%.»


Ο Brücker, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Bamberg, σημειώνει επίσης ότι το ποσοστό των μεταναστών που κατοικούν στις γερμανικές πόλεις πιθανόν να είναι υψηλότερο.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα στις μεγάλες πόλεις θα είναι φυσιολογικό για τη χώρα στο σύνολό της στο μέλλον. Σε μια πόλη όπως η Φρανκφούρτη, θα έχουμε μεταξύ 65% και 70%. »

Για τον Brücker, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερή οικονομία της Γερμανίας, η χώρα θα πρέπει να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα εθνικοτήτων. Το IAB υποδεικνύει ότι 400.000 νέοι μετανάστες θα πρέπει να εισαχθούν κάθε χρόνο μέχρι το 2060 για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Όσον αφορά τις τεράστιες εκτάσεις του γερμανικού πληθυσμού που θα ήθελαν να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και την ταυτότητά τους, οι απόψεις τους είναι φαινομενικά ασήμαντες και άσχετες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία για τον Brücker και τους νεοφιλελεύθερους παγκοσμιοποιητές όπως αυτόν είναι ότι η οικονομία να παραμένει ισχυρή με κάθε κόστος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]