Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστευση πολυτελείας με κότερα – 10.000 το κεφάλι


Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι οι λαθροδιακινητές χρεώνουν 10.000 ευρώ το κεφάλι για να περάσουν λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην Ευρώπη με σκάφη πολυτελείας, κότερα και γιοτ.

Σύμφωνα με ερευνητές, η πλειονότητα των ανθρώπων που διοικούν τέτοιου είδους «πρωτοκλασάτες» επιχειρήσεις λαθροδιακίνησης προέρχονται από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουκρανία, η Βουλγαρία και η Λευκορωσία. Οι λαθροδιακινητές γενικά μεταφέρουν «μορφωμένους» λαθρομετανάστες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές, αναφέρει η ιταλική IL GIORNALE.

Τα σκάφη συνήθως ξεκινούν από τη Μικρά Ασία και διαπλέοντας το Ιόνιο Πέλαγος αποβιβάζουν τους μετανάστες κάπου στις νοτιοανατολικές ακτές της Ιταλίας, τις περισσότερες φορές στην επαρχία του Κρότονα. Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ανάλογους ελλιμενισμούς στις νότιες περιοχές, όπως η Καλαβρία.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, 15 τέτοιοι ελλιμενισμοί κατεγράφησαν από ερευνητές στην Καλαβρία.

Τα πολυτελή σκάφη χρησιμοποιούνταν για πολύ καιρό για τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς «πετούν χαμηλότερα από το ραντάρ» των τοπικών αρχών. Το φαινόμενο της χρήσεώς τους για τη διακίνηση ανθρώπων, ωστόσο, είναι σχετικά καινούριο – αλλά όχι και εντελώς ανήκουστο – ως πρακτική.


Το 2017, οι TIMES είχαν αναφερθεί σ’ ένα δίκτυο πολλών εκατομμυρίων που διηύθυναν Ουκρανοί διακινητές, οι οποίοι ναύλωναν πολυτελή σκάφη για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Τουρκία στη Νότιο Ευρώπη.

Την ίδια χρονιά, ρεπορτάζ της γερμανικής καθημερινής εφημερίδας DIE WELT ανέφερε ότι διακινητές από το Μαρόκο προσέφεραν στους μετανάστες μία «ALL-INCLUSIVE» λαθραία μεταφορά στην ισπανική ενδοχώρα.

Την περασμένη χρονιά, στην Ελλάδα, οι αρχές συνέλαβαν μία ομάδα λαθροδιακινητών, που ανήκε σε ένα εγκληματικό κύκλωμα, υπεύθυνο για τη λαθραία διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία σε αυτοκίνητα πολυτελείας και λιμουζίνες, ανέφερε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Από τότε που ο Ματέο Σαλβίνι και η λαϊκή Λέγκα εγκατέλειψαν την ιταλική κυβέρνηση, νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η χώρα αντιμετωπίζει μία αύξηση των αφίξεων λαθρομεταναστών. Η νέα αριστερή – γκλομπαλιστική κυβέρνηση της Ιταλίας έχει ακυρώσει τις πολιτικές ελέγχου των συνόρων του Σαλβίνι, ανοίγοντας τα λλιμάνια της χώρας ξανά στους μετανάστες από χώρες του 3ου Κόσμου και στις ΜΚΟ που τους υποκινούν.

Άρθουρ Λάιονς 
VOICE OF EUROPE
The Righter



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]