Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος πρέσβης απειλεί τους Αμερικανούς βουλευτές


Μην ψηφίσετε υπέρ της Γενοκτονίας...

Εμετική επιστολή, εναντίον της Αρμενικής Γενοκτονίας, έστειλε στους Αμερικανούς βουλευτές ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον Σερντάρ Κιλίκ, με την οποία τους προειδοποιεί να μην υποστηρίξουν το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της σφαγής 1,5 εκ. Αρμενίων από τις ορδές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η τουρκική κυβέρνηση αναφέρεται στον κίνδυνο «μόνιμης αρνητικής δυσαρέσκειας» μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εάν οι Αμερικανοί βουλευτές προχωρήσουν και αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων.

Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται στην Ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής σε μία πολύ επικίνδυνη εποχή για τις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, οι οποίες δοκιμάζονται και από την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το πυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία, αλλά και την τουρκική εισβολή εναντίον της Συρίας. Επίσης, διεξάγεται μία άνευ προηγουμένου νομική μάχη για την έκδοση του Ιμάμη Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ότι οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του, τον Ιούλιο του 2016.

Η ψηφοφορία έχει καθοριστεί να πραγματοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη, αν και υπάρχει πιθανότητα να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας και σήμερα ακόμα, διότι πολλοί βουλευτές αισθάνονται μία βιασύνη να τιμωρηθεί η Τουρκία γενικά για την αντισυμμαχική συμπεριφορά της.


Ο Κιλίκ, που κυριαρχείται από ισλαμο-εθνικιστικές ιδέες έγραψε στους Αμερικανούς νομοθέτες για να υποστηρίξει ότι το ψήφισμα είναι τουλάχιστον “προκατειλημμένο” και θα προσθέσει ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα μας, το ψήφισμα αποτελεί μία δικομματική προσπάθεια των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων και αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Χριστιανών Αρμενίων τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Τούρκος πρέσβης ισχυρίζεται ότι το ψήφισμα «θα δηλητηριάσει σημαντικά το πολιτικό περιβάλλον μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια εποχή όπου οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις απαιτούν εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας περισσότερο από ποτέ».

Την επιστολή του Κιλίκ αποκάλυψε η Αρμενική Οργάνωση ANCA με ανάρτηση στο Twitter. Τη διανομή της στους βουλευτές ανέλαβε η εταιρεία λόμπι Venable, η οποία μαζί με άλλες πέντε εταιρείες εργάζονται και πληρώνονται από την τουρκική κυβέρνηση για να ανατρέψουν την υποστήριξη στο ψήφισμα.

Μαζί με τις εταιρείες λόμπι, εργάζονται και τουρκικές οργανώσεις όπως η ATAA και η TASC που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Σε e-mail που έλαβε η ιστοσελίδα μας, οι οργανώσεις καλούν τα μέλη τους να στείλουν αμέσως μηνύματα στους Αμερικανούς βουλευτές. Σύμφωνα
Σύμφωνα με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα της ATAA:
(Οι Τούρκοι) “έχουμε μόνο δύο επιλογές. Μπορούμε να είμαστε παθητικοί και να επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτοί οι ισχυρισμοί ή μπορούμε να σηκωθούμε και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, την ιστορία μας και το μέλλον των παιδιών μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Η τουρκική οργάνωση κατηγορεί τους Αρμένιους ακτιβιστές της Διασποράς ότι είναι «εξτρεμιστές» και δεν εκφράζουν τον αρμενικό λαό. Ψεύδεται, βεβαίως, διότι η κυβέρνηση της Αρμενίας ζήτησε επίσημα τη “διεθνή αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων”.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες είναι έξω φρενών με την Τουρκία, μετά την επίθεση εναντίον των Κούρδων συμμάχων της Αμερικής.

Έτσι, εκτός από το νομοσχέδιο για την Αρμενική Γενοκτονία, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ψηφίσει νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ένα προβληματικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, ενώ πήρε το δρόμο του για να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο άρσης του εμπάργκο όπλων εναντίον της Κύπρο.

Σημειώνουμε ότι ένα παρόμοιο νομοσχέδιο για την Αρμενική Γενοκτονία έχει εισαχθεί στη Γερουσία από τους Γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Τεντ Κρούζ. Το υποστηρίζουν τέσσερις υποψήφιοι των Δημοκρατικών, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η Καμάλα Χάρις, ο Μπέρνι Σάντερς και Έιμι Κλόμουτσαρ.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]