Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σφοδρές συγκρούσεις τουρκικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του Άσαντ…


«Σφοδρές μάχες» διεξάγονται σήμερα στη βόρεια Συρία ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και αυτές της Τουρκίας, για πρώτη φορά από τις 9 Οκτωβρίου που άρχισε η τουρκική επίθεση στη μεθοριακή ζώνη, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις της Άγκυρας έβαλαν στόχο με πυρά πυροβολικού τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος και «μάχες με πολυβόλα» διεξάγονταν το πρωί κοντά στο χωριό Αλ-Ασαντίγια, κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο αναφέρει πως πρόκειται για τις «πρώτες μάχες» ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα μετά την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας για την εκδίωξη των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη.

Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), εξακολουθούν να μην έχουν αποσυρθεί πλήρως από μια λωρίδα γης στη βορειοανατολική Συρία, από την οποία η Άγκυρα λέει πως πρέπει να φύγουν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, μερικές ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την αποχώρησή τους.


Η Τουρκία θα συζητήσει τα επόμενα βήματά της με την Μόσχα δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία μετέβη, είπε, στην Τουρκία για να συζητήσει τις κοινές περιπολίες, που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν σήμερα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επανέλαβε ότι αν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποχωρήσουν σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, τότε, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα εκκαθαρίσουν την περιοχή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για όσα συμφώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο στις 22 Οκτωβρίου, στο Σότσι, αναφορικά με τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα απωθήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια να αποσπαστούν πετρελαιοπηγές από την κατοχή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, κουρδοαραβικής συμμαχίας που έχει συμμαχήσει με την Ουάσιγκτον, χρησιμοποιώντας «συντριπτική ισχύ», είτε ο αντίπαλος είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είτε δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Συρία ή τη Ρωσία, διεμήνυσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα ενισχύσουν τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]