Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις 583 οι αφίξεις προσφύγων στην Ελλάδα τις τελευταίες 4 μέρες


Πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο τις τέσσερις τελευταίες μέρες, ενώ το ίδιο διάστημα 583 διασώθηκαν σε 17 διαφορετικά περιστατικά, με τις αρχές να συλλαμβάνουν 16 διακινητές.

Τα ξημερώματα σημειώθηκαν τρία νέα διαφορετικά περιστατικά στο Αιγαίο, όπου το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 116 μεταναστών και προσφύγων.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή, δύο ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με 27 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφερθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε επίσης μηχανοκίνητη λέμβο με 42 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου. Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ» της Σάμου προχώρησε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.


Η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο αποτελεί μεγάλο «αγκάθι». Η πίεση για εξεύρεση λύσης αυξάνεται λόγω και της έλευσης του χειμώνα αλλά και της μεγάλης ροής που παραμένει αυξημένη.

Στην έκθεση προόδου της Κομισιόν αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «πρόσφατα σημειώθηκε σημαντική αύξηση των αφίξεων στα ελληνικά νησιά. Από την αρχή του 2019 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν πάνω από 47.500 αφίξεις στην Ελλάδα (διά θαλάσσης και διά ξηράς), ήτοι αύξηση κατά 29% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018» αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Τους μήνες του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου 2019 καταγράφηκαν τα υψηλότερα μηνιαία επίπεδα αφίξεων από τότε που τέθηκε σε ισχύ η δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας. Αποτέλεσμα ήταν η περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών στα νησιά του Αιγαίου, όπου η κατάσταση είναι όλο και πιο δύσκολη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]