Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρ ομαδόν κατά Τραμπ: «Ενεργεί καθ' υπόδειξιν Πούτιν, Ερντογάν, μας ντροπιάζει»


Ξεμπροστιάζουν τον Τραμπ οι Αμερικανοί για το φιάσκο που υπέστησαν οι ΗΠΑ στη Συρία

Βράζουν «φίλοι» κι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ με τη νέα «ήττα» που δέχτηκε ο εγωισμός των Αμερικανών, σε ό,τι αφορά στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή μετά τα γεγονότα της Συρίας κι αφήνει τις ΗΠΑ σε ρόλο κομπάρσου.

Οξεία επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου, για την τραγική πολιτική του στη Συρία και την προδοσία των Κούρδων της Συρίας, εξαπέλυσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο γερουσιαστής αναρωτήθηκε: Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του.

«Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του. Η σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Τραμπ, που στέκεται πάνω από τα τρεμάμενα συντρίμμια της πολιτικής μας στη Συρία, και η δήλωση της αμερικανικής ηγεσίας για νίκη της (στη Συρία) είναι η επιτομή της καταστροφικής προσέγγισής του στα θέματα εθνικής ασφάλεια των ΗΠΑ» αναφέρει ο Μενέντεζ.

Στη δήλωση του, στην οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα, ο φιλέλληνας γερουσιαστής σημειώνει:

Ως η εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά των Κούρδων της Συρίας δεν ήταν αρκετή, ο Πρόεδρος Τράμπ φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει να παραδίδει πολιτικές και στρατιωτικές νίκες στη Ρωσία και τη Συρία, να υποκύπτει στην Τουρκία και να ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω ιρανική επέκταση στην περιοχή.

Σήμερα (χθες), το δολοφονικό συριακό καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να χαίρονται για τον έλεγχο όλων σχεδόν των υπόλοιπων αυτόνομων κουρδικών εδαφών, σε ορισμένες περιπτώσεις κυριολεκτικά στέκονται σε εγκαταλελειμμένες αμερικανικές στρατιωτικές θέσεις.

Είναι αδιανόητο ότι ένας αυτο-αποκαλούμενος “διαπραγματευτής” ήρε τις κυρώσεις στην Τουρκία χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η κατάπαυση του πυρός θα είναι μόνιμη, ειδικά καθώς το Ιράκ προειδοποίησε τώρα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που έφυγαν από τη Συρία θα μπορούν να παραμείνουν εκεί μόνο για τέσσερις εβδομάδες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην γνωρίζει πόσοι τρομοκράτες του ISIS έχουν αποδράσει από τις φυλακές. Μην κάνετε κανένα λάθος: ο Πρόεδρος Τραμπ αγνοεί την απειλή εθνικής ασφάλειας που θέτει το ISIS στο έθνος μας.

Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του. Η σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Τραμπ, που στέκεται πάνω από τα τρεμάμενα συντρίμμια της πολιτικής μας στη Συρία, και η δήλωση της αμερικανικής ηγεσίας για νίκη της (στη Συρία) είναι η επιτομή της καταστροφικής προσέγγισής του στα θέματα εθνικής ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ενγκελ: Ο Τραμπ έφερε ντροπή στο έθνος μας, υπεύθυνος για εγκλήματα ο Ερντογάν

«Πρέπει να θεωρήσουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν υπεύθυνο για τα τρομακτικά του εγκλήματα εναντίον των Κούρδων και πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Τράμπ για τη ντροπή που έφερε στο έθνος μας» λέει ο βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ, στέλεχος των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής και συμπληρώνει: «Ο Πρόεδρος θα πρέπει να επιμείνει ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν χωρίς καθυστέρηση.

Αντίθετα, επιτρέπει στον Ερντογάν να απελάσει δεκάδες χιλιάδες Κούρδους της Τουρκίας από τα προγονικά σπίτια τους. Είναι μια ντροπή και ένα ρεζίλεμα για την ιστορία της Αμερικής, που πάντα στάθηκε δίπλα στους φίλους και τους συμμάχους μας. Δεδομένης της αποτυχίας του Προέδρου Τράμπ να επιδείξει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ, τώρα εναπόκειται στο Κογκρέσο να πιέσει την Τουρκία να αναστρέψει την τρομακτική πολιτική της. Πρέπει να θεωρήσουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν υπεύθυνο για τα τρομακτικά του εγκλήματα εναντίον των Κούρδων και πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Τράμπα για τη ντροπή που έφερε στο έθνος μας».

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]