Νομοσχέδιο Γκρέιαμ: Κυρώσεις κατά Τουρκίας και Ερντογάν
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Αντιμετώπιση της Τουρκικής Επιθετικότητας 2019» επιβάλει αυστηρότατες κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή της στην Συρία. Εισηγητές του νομοσχεδίου είναι οι Γερουσιαστές Λίντσει Γκρέιαμ και Κρις Βαν Χόλλεν, του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού κόμματος αντίστοιχα.
Το γεγονός ότι ο ένας εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου είναι ο Λ. Γκρέιαμ που θεωρείται ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Τραμπ, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εν λόγω πρωτοβουλία. Ο Γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε μια εποχή που η Αμερική πρέπει να μιλήσει για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, αυτό το νομοσχέδιο δίνει μια καθαρή φωνή και λύση».
Εκ των βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου Γκρέιαμ-Βαν Χόλλεν είναι αυτές που αφορούν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αξιωματούχους της κυβέρνησης του. Ειδικότερα, το νομοσχέδιο αναφέρει «Κυρώσεις επί της προσωπικής περιουσίας και των περουσιακών στοιχείων του Τούρκου προέδρου και της οικογένειας του».
Επίσης γίνεται λόγος για κυρώσεις για την στρατιωτική συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Τουρκία. O Γερουσιαστής Γκρέιαμ είπε χαρακτηριστικά «Με πονά να βλέπω αμερικανικά F-16 να βομβαρδίζουν τους συμμάχους μας τους Κούρδους γι αυτό και θέτουμε κυρώσεις εναντίον των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».
The Countering Turkish Aggression Act of 2019 Section by Section Bill Summary— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) 17 Οκτωβρίου 2019
Press conference at 12:30 pm in Senate Radio-TV Gallery. pic.twitter.com/uKixQva3rx
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...