Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καζάνι που βράζει η Σάμος


Νέες πορείες διαμαρτυρίας από μετανάστες που ζητούν να φύγουν από το νησί

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αιτούντων άσυλο πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στη Σάμο. Διεκδικούν την αναχώρησή τους από το νησί.

Σήμερα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Ακολούθησε πορεία των αιτούντων άσυλο, φωνάζοντας «Ελευθερία» και περί τις 15:30, και υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας, επέστρεψαν στο ΚΥΤ.

Πολλοί ήταν οι αιτούντες άσυλο οι οποίοι πραγματοποίησαν, χθες, Τετάρτη, το βράδυ καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο. Επρόκειτο για όσους διέμεναν στο τμήμα του καταυλισμού που κάηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν σε υπαίθριους χώρους μέσα στην πόλη της Σάμου.


Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Πλέον έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού και των πολλών εθνικοτήτων που στοιβάζονται στην παραγκούπολη. Γυναίκες και παιδιά φοβούνται, κατά δήλωσή τους, να επιστρέψουν στο Hot-Spot σε ενδεχόμενο νέων επεισοδίων. Οι αρμόδιες κρατικές Αρχές οφείλουν να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας, τόσο των κατοίκων όσο και των μεταναστών προσφύγων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να ερθουν και αυτοι στην ενδοχωρα, ωστε να αδειασει ο χωρος στα νησια για να χωρεσουν οι

    επομενοι!

    Φοβερη "ασφαλεια"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]