Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: H Συρία πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων


Σε 218 ανέρχονται οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά, που έχουν χάσει τη ζωή τους από την τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξή της, ανακοίνωσαν σήμερα οι κουρδικές αρχές της περιοχής στην οποία εξαπολύθηκε.

Επίσης 650 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές στον τομέα της υγείας.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Συρία μετά την απόφαση της Τουρκίας να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση σχετικά με τους πρόσφυγες.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία σε συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στην Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Συρία θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της μεθορίου της με την Τουρκία στο πλαίσιο οποιασδήποτε διευθέτησης της σύγκρουσης εκεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.


Η Ρωσία υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τους Κούρδους μακριά από τα σύνορα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου στο BBC

Η Ρωσία υποσχέθηκε στην Άγκυρα ότι η συριακή πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι ο στόχος της επίθεσης του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, δεν θα βρίσκεται στα συριακά εδάφη από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Ρωσία «υποσχέθηκε πως ούτε το PKK [σ.σ. Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν] ούτε οι YPG θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά των συνόρων», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο BBC. «Αν η Ρωσία, συνοδεία του συριακού στρατού, απομακρύνει στοιχεία των YPG από την περιοχή, δεν θα αντιτεθούμε σε αυτό».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]