Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις»


Τη συνέχεια των ερευνών φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο οποίος τόνισε ότι «δεν θα επιστρέψουν τετελέσμενα στην περιοχή».

«Από την αρχή λέμε ένα πράγμα, δεν θα κλείσουμε τα μάτια στην παραβίαση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο νησί, δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία τετελεσμένων», 
ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος Υπουργός. Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε μόνο εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, για τις έρευνες στο νότο είναι και η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου».
«Θα συνεχίσουμε στην υφαλοκρηπίδα μας τις έρευνές μας για πηγές υδρογονανθράκων οι οποίες πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», 
συνέχισε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Για την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την επιθυμία για συνέχεια των σχέσεων καλής γειτονίας, ωστόσο κατηγόρησε την ε/κ πλευρά για την απόρριψη της τ/κ πρότασης σχετικά με το διαμοιρασμό του φυσικού αερίου.
«Εμείς αυτή την πρόταση τη στηρίζουμε. Ακόμη και αν η ΕΕ και οι χώρες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν δίνουν θετική απάντηση σε αυτή την πρόταση με συγκεκριμένο τρόπο, δηλώνουν ότι πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η πρόταση. Είναι ωφέλιμο αυτή η πρόταση να ληφθεί σοβαρά από την ε/κ διοίκηση», 
δήλωσε.


Ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρθηκε και στα πυρηνικά προγράμματα της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας ότι το 2023 ο σταθμός του Άκουγιου θα λειτουργήσει, ενώ προχωράει και η άδεια ανοικοδόμησης και δεύτερου αντιδραστήρα πυρηνικής ενέργειας στο Άκουγιου.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης ότι δεν τους ικανοποίησε το χρονοδιάγραμμα και το κόστος του πυρηνικού σταθμού της Σινώπης και πως αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί το πρόγραμμά του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]