Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κομισιόν προς Ερντογάν: «Σας έχουμε δώσει ήδη 5,6 δισ. για το προσφυγικό»


Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό, διαμήνυσε σήμερα η Κομισιόν απαντώντας στο εκβιαστικό μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία «θα αναγκαστεί να ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες» προς την Ευρώπη, αν η Άγκυρα δεν λάβει επαρκή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των Σύρων προσφύγων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, σημείωσε πως η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισ. στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα.

Η κα Μπερτό ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή της συμφωνίας και υπάρχει «εμπιστοσύνη» πως θα αυτή συνεχιστεί με «καλή πίστη».

Το πρωί της Πέμπτης ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του ενώπιον μελών του κόμματός του, ανέφερε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία όπου «πολλοί πρόσφυγες μπορούν να μετεγκατασταθούν», ενώ μέχρι στιγμής έχουν ήδη επιστρέψει 350.000.


«Δώστε μας επιμελητειακή υποστήριξη και μπορούμε να πάμε εκεί να κτίσουμε σπίτια σε βάθος 30 χιλιομέτρων στην βόρεια Συρία. Έτσι, μπορούμε να τους προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», τόνισε ο Τ. Ερντογάν για να στείλει το εκβιαστικό του μήνυμα τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς την Ελλάδα:

«Είτε θα συμβεί αυτό ή διαφορετικά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες... Είτε θα μας δώσετε υποστήριξη ή, μας συγχωρείτε, αλλά δεν θα σηκώσουμε αυτό το βάρος μόνοι», επισήμανε ο Τ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε πως στη χώρα του υπάρχουν 3.650.000 πρόσφυγες, τονίζοντας πως «τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε και αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]