Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τράβα μου μια νέα ταινία


Αν ο Γαβράς επιδοτήθηκε για να φτιάξει φιλμ για τα «κατορθώματα» του Μπαρουφάκη, ημείς πρέπει να χρυσωθούμε!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έχουμε καλύτερες ιδέες για τη μεγάλη οθόνη από την μπαρουφακειάδα του Γαβρά. Θα τις παρουσιάσουμε όλες. Ξεκινάμε με δύο προτάσεις για ταινίες που θα σπάσουν ταμεία και όχι τα νεύρα των θεατών.

«Ο Βοτανικός». Οικολογικό θρίλερ. Η υπόθεση της πλοκής βγαίνει μέσα από ντουμάνια φούντας. Από τα ίδια ντουμάνια σκάνε μύτη κι οι συριζιάνοι πρωταγωνιστές, τυπικοί ακροαριστεροί ήρωες, που θυσιάζουν όλα όσα ανήκουν σε άλλους για να κάνουν το κέφι τους.

Κεντρικό πρόσωπο, ο Νίκος Καρανίκας. Υποδύεται τον εαυτό του. Είναι ένας πρώην στρατηγικός σύμβουλος πρωθυπουργού, που έχει δουλέψει σκληρά για 17 ολόκληρες ώρες σε μια διαπραγμάτευση το περιεχόμενο της οποίας ακόμα του διαφεύγει.


Και ο στρατηγικός σύμβουλος δεν μπορεί να πολυκαταλάβει τι νόημα είχε η παρουσία του στην κυβέρνηση, στον πλανήτη και στο κλαμπ εναλλακτικής διασκεδάσεως «Οι Κούκλες». Στο φόντο ένα τσαλακωμένο λυσάρι αγγλικών, όπου ο ανεπίδεκτος μαθήσεως σπουδαστής έχει γράψει με ελληνικούς χαρακτήρες «γκόου μπακ κυρία Μέρκελ».

«Πολύ πουρές για να τα κάνει». Μία ταινία για έναν ενοχικό δεξιό που δηλώνει ότι σέβεται και τιμά τους αγώνες της Αριστεράς. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της αναζήτησης.

Ο πρωταγωνιστής μας ψάχνει τη δημοκρατική του ταυτότητα μέσα στα συρτάρια με αριστερά τάνγκα και μαρξιστικά σώβρακα. Ο πρωταγωνιστής μας έχει αγωνιστεί πολύ και σκληρά στη ζωή του για να βρει τη λύση στο αίνιγμα: Καλύτερα κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα στον καπουτσίνο; Θέλει να πάρουμε την Πόλη αρκεί α) να μη μάθει κανείς ότι το θέλει και τον πουν φασίστα και β) να μη χρειαστεί να θυσιάσει τίποτε για να γίνει αυτό - κι όταν λέμε τίποτε, εννοούμε τίποτε. Ούτε δέκα σεντ του ευρώ ούτε δέκα λεπτά της ώρας.

Νιώθει κομάντο, αλλά πριν πάει φαντάρος του πήγε τρία πέντε και γι' αυτό έβαλε βύσμα για να υπηρετήσει στην ακριτική πλατεία Κλαυθμώνος. Τελικά, κάτι πήγε πολύ στραβά και πήρε φύλλο πορείας για το δυσπρόσιτο Πεντάγωνο.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]