Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τις πύλες με τους μετανάστες αν δεν...


Ο Ερντογάν εκβιάζει την φοβική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες
Απαιτεί διεθνή υποστήριξη πολιτική για τη Συρία και την Μεσόγειο και οικονομική για τη διαχείριση των σύρων προσφύγων

Ωμός εκβιασμός από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντoγάν, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να αναγκασθεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των Σύρων προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στην ανατολική Μεσόγειο σήμερα αν έχουμε λόγο αυτό έγινε λόγω της αγοράς των πλοίων σεισμικών ερευνών αλλά και των πλοίων γεωτρήσεων. Στο παρελθόν νοικιάζαμε. Ενδέχεται να έρθει και τρίτο πλοίο γεωτρήσεων. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν κοιτάμε ποιος τι λέει. Κοιτάμε το τι λέμε εμείς! Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι στην περιοχή.Όλες οι φρεγάτες μας, οι κορβέτες μας είναι σε ετοιμότητα και τα αεροσκάφη μας είναι ετοιμότητα. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα μας. Εδώ έχει δικαιώματα η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου» , κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα. έχουμε δικαίωμα να μιλάμε» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε:
«Στη χώρα μας έχουμε 3.650.000 πρόσφυγες.Τώρα προέκυψε και το Ιντλίμπ. Έχουμε κι αυτούς που έρχονται από το Αφγανιστάν. Όμως να ξέρετε πως αυτή η πορεία θα μας φτάσει σε διαφορετικά σημεία. Ποιο είναι το σημείο αυτό; H θα γίνει αυτό ( σ.σ. η ζώνη ασφαλείας) ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας. Η στηρίξτε μας ή θα μας παρεξηγήσετε. Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό»
είπε.

Μπορεί να πάρουμε και τρίτο γεωτρύπανο για την ανατολική Μεσόγειο

Στην επιθετική του ρητορική παρά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο επέμεινε στην ομιλία του.

«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει από τα δικαιώματα που έχουμε στην περιοχή. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι το τέλος» 
είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα επαίνεσε την παρουσία των τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.
«Αν έχουμε λόγο στην έρευνα για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο το οφείλουμε στα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία μας. Τώρα έχουμε δύο δικά μας ερευνητικά και δύο πλοία-γεωτρύπανα. Και μπορεί να έρθει και τρίτο γεωτρύπανο» 
πρόσθεσε.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν, δε, και τα μηνύματα προς τις ΗΠΑ με αφορμή τις κυρώσεις για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που απέκτησε η Άγκυρα.
«Οι απειλές για κυρώσεις κατά της χώρας δεν μας τρομάζουν, δεν μας πάνε πίσω, το αντίθετο ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας για τον τρόπο που κινούμαστε» 
ήταν η αποστροφή του κ. Ερντογάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο."


    Περα απο την βλακωδη "ρητορικη" του "σουλτανου" ,δεν υπαρχει μονο διαχρονικη υποκρισια αλλα και

    διαχρονικη αλητεια:

    και γιατι να εισβαλλεις ΕΣΥ "σουλτανε" σε γειτονικη χωρα,παραβιαζοντας τα συνορα της, και να μην

    μπουμε ΕΜΕΙΣ και η FRONTEX στην Μ.Ασια για να φτιαξουμε μια "ζωνη ασφαλειας" ωστε οι

    λαθρομεταναστες να μην πλησιαζουν τις τουρκικες ακτες και εν συνεχεια να μην μπαινουν στο Αιγαιο;

    Και αν οι προσφυγες απο Συρια εχουν προκυψει απο τις δικες σου επιδρομες στην Βορεια Συρια,τοτε

    με ποιο ηθικο δικαιωμα απαιτεις υποστηριξη για μια κατασταση που δημιουργησες εσυ ο ιδιος μαζι

    με τους τρομοκρατες σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]