Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στη Σερβία: Απειλή για την ειρήνη στην περιοχή;


Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, επαίνεσε χθες Δευτέρα τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, για την ενίσχυση του στρατού των βαλκανικών εθνών με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, εν μέσω ανησυχίας των Δυτικών ότι η συγκέντρωση όπλων θα μπορούσε να απειλήσει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή, γράφει ο Ντούσαν Στογιάνοβιτς στο Associated Press.

Ο Πρόεδρος, Aleksandar Vucic, επιθεώρησε την παράδοση 10 ρωσικών τεθωρακισμένων περιπολικών οχημάτων στη σερβική στρατιωτική βάση, μέρος της υποσχόμενης προμήθειας 30 αρμάτων μάχης T-72 και 30 οχημάτων αναγνώρισης BRDM-2. Τα οχήματα παραδόθηκαν παρά την άρνηση της γειτονικής Ρουμανίας να τους επιτρέψει να διέλθουν μέσω του ποταμού Δούναβη λόγω των διεθνών κυρώσεων που ισχύουν κατά της Μόσχας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, η Ρωσία μετέφερε τα 10 τεθωρακισμένα οχήματα στη Σερβία την περασμένη εβδομάδα με αεροσκάφη που χρησιμοποίησαν ουγγρικό εναέριο χώρο.”Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι καταφέραμε να μεταφερθούν τα οχήματα στη Σερβία “, δήλωσε ο Vucic. “Πώς και με ποιον τρόπο ήρθαν, είναι δική μας δουλειά” πρόσθεσε. Ο Vucic ευχαρίστησε τον Putin για την «ενίσχυση της ικανότητας μάχης των ενόπλων δυνάμεών τους».

Ο Ρώσος Πρέσβης , Alexander Botsan-Kharchenko, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή της Δευτέρας, δήλωσε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να συνεχίσει την υποστήριξή της προς το Βελιγράδι, ισχυριζόμενος ότι η η ενίσχυση του Σερβικού στρατού είναι η “ενίσχυση της ασφάλειας της περιοχής”. “Η Ρωσία είναι έτοιμη και θα είναι πάντα έτοιμη για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με τη Σερβία », είπε, προσθέτοντας:« Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. ”

Υπάρχουν φόβοι στη Δύση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πιέσει τη Σερβία προς έναν άλλο πόλεμο, ειδικά εναντίον της πρώην επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου που διακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008. Η Σερβία και η Ρωσία δεν αναγνωρίζουν το κράτος του Κοσσυφοπεδίου.

Τίτλος της ανταπόκρισης: Serbia’s Leader Praises Putin for Boosting Its Military
HellasJoirnal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]